United Group bo do pravnomočnosti odločbe AVK lahko ostal lastnik 13-ih programov skupine Sport Klub | UPORABNA STRAN

United Group bo do pravnomočnosti odločbe AVK lahko ostal lastnik 13-ih programov skupine Sport Klub

Skupina United Group je delno uspela s pritožbo na Vrhovno sodišče, saj je to odločilo, da do končne odločitve v sporu med skupino United Group in Agencijo za varstvo konkurence (AVK), lahko ostane lastnik 13-ih programov skupine Sport Klub.

 

 

Kot je razvidno iz obrazložitve Vrhovnega sodišča, so se za zadržanje izvrševanja odločbe odločili, ker so pri United Group uspeli dokazati, da bi lahko prišlo do »težko popravljive škode«, pri AVK pa niso uspeli utemeljiti »prizadetosti javne koristi in koristi nasprotnih strank.«

AVK je septembra po dolgih letih odločila, da je bila pogodba o prodaji poslovnega deleža, sklenjene dne 24. 8. 2012 med družbama S.C. IKO Poland S.R.L., Romunija kot prodajalcem in United Media Limited, Poseidonos 1, Ledra Business Centre, Egkomi, 2406 Nikozija, Ciper v neskladju z Zakonom o preprečevanju omejevanja konkurence (ZPOmK-1) in skupini United Group naložila prodajo 13 športnih programov, ki so del paketa Sport Klub. Gre za programe SK1, SK2, SK3, SK4, SK5, SK6, SK1 HD, SK2 HD, SK3 HD, SK HD, SK Golf, SK Golf HD in Fishing and Hunting.

Pri AVK so United Group dali 6 mesecev za prodajo programov, a je bilo že ob javni objavi odločitve znano, da se bo, če bo do pravnomočnosti odločbe na koncu prišlo, prodaja izvedla precej kasneje.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] United Group bo do pravnomočnosti odločbe AVK lahko ostal lastnik 13-ih programov skupine Sport Kl… (0) Skupina United Group je delno uspela s pritožbo na Vrhovno sodišče, saj je to odločilo, […]

Komentiraj

Anti-Spam: