Telemach bo 1.12.2018 podražil mobilne pakete Več, Še Več in Največ za 0.5€, 1€ in 2€ | UPORABNA STRAN

Telemach bo 1.12.2018 podražil mobilne pakete Več, Še Več in Največ za 0.5€, 1€ in 2€

Telemach je napovedal, da bo 1.12.2018 podražil pakete Več, Še Več in Največ, če smo natančni, bo v eni kombinaciji od šestih prišlo tudi do pocenitve. Delno zaradi višjih cen naročnin, delno pa tudi zaradi konkurenčnosti, bodo dvignili količino prenosa podatkov v EU.

Uporabniki fiksnih storitev bodo deležni večjih podražitev
Telemach ima cenik razdeljen na samostojne mobilne uporabnike in tiste, ki imajo poleg mobilnih še njihove fiksne storitve. Pri napovedani podražitvi pa je precej čudno, da bo bolj po žepu udarilo tiste, ki imajo pri Telemachu tako mobilne kot fiksne storitve. Da je udarec še nekoliko večji, pa so pri paketu Največji uporabniki samostojne storitve deležni še nižje mesečne naročnine, in sicer za 2€.

Spremembe cen za samostojne mobilne naročnike
*Paket Več sedaj stane 7€, po novem bo 0.5€ dražji in bo stal 7.5€
*Paket Še Več sedaj stane 16€, po novem bo 1€ dražji in bo stal 17€
*Paket Največ sedaj stane 26€, po novem bo 2€ cenejši in bo stal 24€

Spremembe cen za naročnike mobilnih in fiksnih storitev
*Paket Več sedaj stane 5.5€, po novem bo 0.5€ dražji in bo stal 6€
*Paket Še Več sedaj stane 13€, po novem bo 2€ dražji in bo stal 15€
*Paket Največ sedaj stane 21€, po novem bo 1€ dražji in bo stal 22€

Več podatkov med gostovanjem v EU
Paket Več sedaj vključuje 2GB, od 1.12.2018 bo v državah EU/EEA možno porabiti 2.8GB prenosa podatkov. Paket Še Več sedaj vključuje 4.4GB, po novem bo v državah EU/EEA možno porabiti 6.5GB prenosa podatkov. Paket Največ pa ima trenutno 7.1GB prenosa podatkov, ki jih uporabniki lahko porabijo v državah EU/EEA, po novem jim bo na voljo 9GB.

Če se s spremembami ne strinjate
Vsi uporabniki, ki se vas podražitev ali sprememba dotika in se z njo ne strinjate imate na podlagi 129. člena ZEKom-1 do 1.12.2018 pravico do odstopa od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. Vsi, ki ste kupili terminalno napravo (npr. telefon) po akcijski ceni imate dve možnosti, ali da prejeto opremo vrnete Telemachu v stanju kot je bila izročena in plačate uporabnino, Telemach pa vam vrne kupnino, ali pa da opremo obdržite in plačate sorazmerni del celotne vrednosti prejete opreme.

Sorodni članki

2x komentirano

  1. Več podatkov med gostovanjem v EU je predvsem zato, ker že zdaj prilagajajo na spremembe količin podatkov v EU roamingu, ki jih EU uredba predvideva od 1.1.2019 naprej. Od takrat naprej se cena enega GB, ki se uporablja za računanje najnižjih količin, ki jih mora dati ponudnik brez doplačila, zniža s 6€ na 4,5€.

    Vsi drugi ponudniki morajo količine podatkov brez doplačila v EU roamingu prilagoditi najkasneje 1.1.2019, če tiste, ki jih nudijo trenutno, niso dovolj visoke.

  2. […] Telemach bo 1.12.2018 podražil mobilne pakete Več, Še Več in Največ za 0.5€, 1€ in 2€ (1) Telemach je napovedal, da bo 1.12.2018 podražil pakete Več, Še Več in Največ, če smo […]

Komentiraj

Anti-Spam: