Spletni trgovec leta 2018 v kategoriji Champion je gizzmo.si v kategoriji Challenger pa hajdi.si | UPORABNA STRAN

Spletni trgovec leta 2018 v kategoriji Champion je gizzmo.si v kategoriji Challenger pa hajdi.si

Danes, 14.11.2018 so na konferenci Ecommerce Day 2018, ki ga vsako leto prirejata organizaciji Shopper’s Mind Slovenija in podjetja Ceneje razglasili spletno trgovino, ki si je priborila naslov Spletni trgovec leta 2018. Med velikimi trgovci (Web Champion Award) je to postal gizzmo.si, med manjšimi trgovci (Web Challenger Award) pa hajdi.si.

Na letošnji izbor Spletni trgovec leta se je prijavilo 150 spletnih trgovin. Največ v kategoriji »Dom in Vrt«, ki je poleg kategorij »Moda« tudi najhitreje rastoča kategorija v Sloveniji. Med januarjem in oktobrom je svojo oceno oddalo 25.252 spletnih kupcev. Tisti, ki so ocenili finaliste, pa so jim namenili povprečno oceno zadovoljstva 90% ali več.

Luka Gabrovšek iz podjetja Mastercard Slovenija, ki je bil ede izmed predavateljev na letošnji konferenci je povedal: »Danes že samoumevno, da se lahko s kartico odpraviš kamorkoli po svetu in tam varno, udobno in brezskrbno nakupuješ. Ne potrebuješ gotovine, saj je kartica praktično povsod splošno sprejeto plačilno sredstvo. A ne smemo pozabiti, da smo potrebovali 50 let, da smo prišli do te točke. Podatki MasterIndex raziskave kažejo, da več kot polovica Slovencev plačilne kartice uporablja vsaj trikrat tedensko, 61% pa jih s kartico opravi vsaj polovico nakupov. Petina jihredno nakupuje prek spleta, kjer večinoma plačujejo s kartico.«

gizzmo.si

Kako je potekalo ocenjevanje?
Vse trgovine, ki so izpolnile pogoj za tekmovanje, t.j. zbranih vsaj 50 ocen kupcev, so bile ocenjene z vidika treh ključnih področij. 300 točk je bilo možno zbrati z oceno tehnične skladnosti spletne trgovine, ki se preverja glede na evropske smernice varnega spletnega nakupovanja. 400 točk je bilo možno zbrati z oceno zadovoljstva uporabnikov, ki je sestavljena iz zadovoljstva kupcev in uporabniške izkušnje. Zadnjih 300 točk pa je bilo možno zbrati z oceno 20-članske mednarodne strokovne komisije, ki je točke podelila z vidika najboljših ecommerce smernic in praks. Tako je bilo najvišje možno število točk 1.000.

hajdi.si

GLAVNI NAGRADI SPLETNI TRGOVEC LETA 2018
Glavno nagrado za večje spletne trgovce, Web Champion Award, je prejela spletna trgovina z najvišjo skupno oceno in prihodki nad 1 milijon € v zadnjem letu, to je bila trgovina gizzmo.si. Glavno nagrado za manjše spletne trgovce, Web Challenger Award, je prejela spletna trgovina z najvišjo skupno oceno in prihodki pod 1 milijon € v zadnjem letu, to pa je bila hajdi.si

Zmagovalci po številu glasov potrošnikov
1st People’s Choice Award: natis-shop.com
2nd People’s Choice Award: polna-kahlica.si
3rd People’s Choice Award: pikolin.si
Committee Award: printink.si

Zmagovalci po posameznih kategorijah
Category Award, Automoto: silux.si
Category Award, Books, School & Office: printink.si
Category Award, Consumer Electronics & Music: conrad.si
Category Award, Erotic products: sveterotike.si
Category Award, Fashion: alpinashop.si
Category Award, Food & Beverage: malinca.si
Category Award, Furniture: salonpohistva.si
Category Award, Group Purchases & Services: 1nadan.si
Category Award, Health & Beauty: spleticna.si
Category Award, Home & Garden: emundia.si
Category Award, Information Technology: anni.si
Category Award, Kids & Family: hajdi.si
Category Award, Pets: mrpet.si
Category Award, Specialised Store: kmetijskaoprema.si
Category Award, Sports: grosbasket.com
Category Award, Telco & Mobile: gizzmo.si
Category Award, Web Shopping Mall: bigbang.si

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: