V sklopu projekta Mi BOSCH zgradil hišico? so vrtci v Sloveniji dobili ptičje e-gnezdilnice in e-krmilnice | UPORABNA STRAN

V sklopu projekta Mi BOSCH zgradil hišico? so vrtci v Sloveniji dobili ptičje e-gnezdilnice in e-krmilnice

Družbeno odgovorni projekt Mi BOSCH zgradil hišico? je Bosch Slovenija pričel lansko leto in otroke v vrtcih spodbudil h grajenju ptičjih hišic. Letos so to iniciativo nadgradili z e-gnezdilnicami in e-krmilnicami, ki z ogledom v živo omogočajo tudi proučevanje ptic.

Lani so izbrane vrtce, ljubljanski Tičistan ter ornitološko učno pot v Živalskem vrtu Ljubljana opremil s 150 gnezdilnicami in krmilnicami. Letos pa so v vrtcih po Sloveniji od svetovnega dneva živali, 4.10.2018 gradili ptičje hiške, vsak teden so nato vklopili tudi po eno kamero v ptičji krmilnici za spremljanje dogajanja v hiškah in vzpostavili prenos v živo. V dveh letih so tako v sklopu projekta Mi BOSCH zgradil hišico? postavili 226 običajnih gnezdilnic, 5 krmilnic, 4 vrtce pa so opremili z modularnimi enotami, ki so sedaj nameščene v krmilnicah in bodo marca premeščene v gnezdilnice.

Mirsada Kudrić, glavna direktorica skupine Robert Bosch za Slovenijo. »Pri Boschu pa smo najbolj ponosni na dejstvo, da lahko ta projekt delamo skupaj z otroki in jim pomagamo do igrivega učenja, obenem pa širimo njihov svet spoznavanja narave.«

Kje je na voljo prenos v živo?
V notranjost ptičjih hišic, ki imajo vgrajene kamere, lahko v živo pogledate. Prenos iz štirih hišic je na voljo na spletni strani Boscha. S takim vpogledom je otrokom na voljo daljše obdobje opazovanja ptic, kar jim omogoča spremljanje, analizo glede tega, katere ptice obiskujejo krmilnico, kdaj in kolikokrat dnevno, katere najpogosteje, lahko preučujejo nekatere njihove vedenjske in prehranjevalne ter gnezditvene navade.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: