Zaradi rasti števila spletnih nakupov bo novembra in decembra krepko povečan promet paketnih pošiljk, opozarjajo na Pošti Slovenije | UPORABNA STRAN

Zaradi rasti števila spletnih nakupov bo novembra in decembra krepko povečan promet paketnih pošiljk, opozarjajo na Pošti Slovenije

Število spletnih nakupov po svetu strmo narašča, kar predstavlja nove izzive za poštne operaterje in distribucijska podjetja. Ta količina pa se v prazničnem času t.j. novembra in decembra še krepko poveča. Zato pri Pošti Slovenije poziva k pravočasnemu naročilu spletnih nakupov ter pravočasni oddaji pisemskih pošiljk in spletnih naročil v predprazničnem času.

Nekaj številk, tako za občutek
Kot so sporočili iz Pošte Slovenije je bilo v celotnem lanskem notranjem poštnem prometu prenesenih dobrih 239 mio navadnih naslovljenih pisemskih pošiljk, v mednarodnem prometu pa 14,6 milijona pošiljk (pošiljke, ki prispejo iz tujine, in pošiljke, ki so v tujino poslane). Decembra lani je bilo v notranjem prometu prenesenih 14% več naslovljenih pisemskih pošiljk v primerjavi z ostalimi meseci v letu, medtem ko je bilo v mednarodnem prometu teh pošiljk za približno 50% več. Promet paketnih pošiljk pa je v novembru in decembru višji za dobrih 12%, te pa zaradi volumna zahtevajo dodatne logistične prilagoditve.

Na Pošti še dodajajo, da so izvedla vrsto aktivnosti, da bodo kar najbolje pripravljena na to obdobje in da bodo pošiljke naslovnikom dostavila v najkrajšem času.

Na pozabite na pravočasno naročilo v spletni trgovini in pravočasno oddajo prazničnih čestitk
Ker se dostavni časi v prazničnem in predprazničnem času precej povečajo, še posebej tisti iz in v tujino, je zelo pomembno, da naročila v spletni trgovini oddamo pravočasno. Prav tako se v tem času poveča število pisemskih pošiljk, saj kljub njihovemu upadu, za praznični čas marsikdo že vedno pošlje božično in/ali novoletno čestitko.

Da bodo pošiljke prispele pravočasno pri Pošti Slovenije priporočajo, da pisma, razglednice in pakete naslovljene v Slovenijo oddate do 19. decembra. Pisma in razglednice naslovljene v tujino do 7. decembra, pakete pa do 30. novembra. Sicer se lahko dogodi, da pošiljka ne bo prispela pravočasno.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: