Citypark je v sklopu akcije »Lepo je dobiti, še lepše podariti« otrokom iz socialno ogroženih družin polepšal praznike | UPORABNA STRAN

Citypark je v sklopu akcije »Lepo je dobiti, še lepše podariti« otrokom iz socialno ogroženih družin polepšal praznike

Citypark je tudi v sklopu letošnjih praznikov izvedel, sedaj že tradicionalno, akcijo »Lepo je dobiti, še lepše podariti«, v sklopu katere so nasmeh na obraz priklicali otrokom iz socialno ogroženih družin.

Največje slovensko nakupovalno središče akcijo izvede v sodelovanju z obiskovalci centra. Otroci, ki jim starši zaradi finančnih okoliščin ne morejo uresničiti želja, so to obesili na posebno smrečico želja v Cityparku. Pri izpolnjevanju želja so kot rečeno pomagali obiskovalci in zaposleni Cityparka, ki so lahko na smrečici želja izbrali enega od okraskov, na katerih so bile napisane želje, nato pa to željo izpolnili v eni izmed več kot 125 trgovin in lokalov. V zahvalo pa so prejeli posebno Božičkovo priponko in srečne obraze otrok, ki so jim darila še polepšala praznike. Konec meseca so Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste – Polje predali darila.

Tanja Petek, sekretarka pri ZPML Moste- Polje je ob prevzemu daril povedala: »Opažamo, da se želje z leti spreminjajo. Tudi otroci iz nespodbudnih življenjskih okolij, ki so z družinami vključeni v našo humanitarno bazo, si namreč želijo enakih daril kot njihovi vrstniki. Predvsem so to pri mlajših sanke in ostali zimski športni pripomočki, predmeti z junaki iz risank in družabne igre. Letos smo v akcijo vključili otroke z vseh koncev Slovenije in skupaj s Cityparkom izpolnili 30 želja. Ob tem nam je najbolj pomembno, da otroci to, kar so si želeli, dobijo doma, zato bomo poskrbeli, da starši darila prejmejo še pred božičem in jih postavijo pod domačo smrečico. S tem želimo otrokom pričaramo topel dom v teh prazničnih dneh.«

Toni Pugelj, direktor Cityparka pa je dodal, da so otroci v Cityparku že ves čas v ospredju njihovih dobrodelnih aktivnosti. V letu 2019 pa bodo s podobnimi akcijami in aktivnostmi nadaljevali.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: