Razpis za 187 kartomatov bodo Slovenske železnice objavile do pomladi 2019, postavljeni pa bodo na ključnih postajah in postajališčih | UPORABNA STRAN

Razpis za 187 kartomatov bodo Slovenske železnice objavile do pomladi 2019, postavljeni pa bodo na ključnih postajah in postajališčih

Slovenske železnice pripravijo razpis za 187 kartomatov, ki bodo samostojna prodajna mesta in bodo tako razširili mrežo prodajnih mest Slovenskih železnic. S tem nakupom kartomatov bodo pokrili več kot 90% ključnih železniških postaj in postajališč.

Kot so za Uporabno stran pojasnili pri Slovenskih železnicah, se v januarju 2019 pričakuje potrditev pripravljene investicijske dokumentacije za nakup in montažo kartomatov. S kartomati bodo tako pokrili večino postaj in postajališč, teh je okoli 230. Po predvideni časovnici naj bi Slovenske železnice mednarodni razpis objavile do pomladi, prvi kartomati pa naj bi bili postavljeni do konca leta 2019.

Slovenske železnice trenutno nimajo kartomatov, kar pomeni, da je nakup vozovnic možen zgolj na potniških blagajnah, pooblaščenih prodajnih mestih SŽ ter na spletu. Kmalu bo možen tudi nakup prek mobilnih naprav. Kartomat bo omogočal gotovinsko in negotovinsko plačevanje, zasnovan pa bo tako, da bo omogočal več kot zgolj nakup vozovnice. Kakšne bodo minimalne tehnične karakteristike kartomatov še ni znano, saj je tehnična dokumentacija še v potrjevanju. Bi pa lahko pričakovali vsaj zaslon na dotik, čitalec 2D/3D črtne kode, tiskalnik in čitalec brezkontaktnih kartic.

Kartomati bi tako lahko ponujali lokalne informacije, nakup različnih lokalnih storitev in še mnogo drugih rešitev, ki bi potnikom izboljšale uporabniško izkušnjo, jih hkrati opremili z vsemi potrebnimi informacijami in omogočili številne novosti, ki jih Slovenske železnice trenutno ne ponujajo.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: