Tudi Telekom Slovenije bo s 1.2.2019 ponudil brezplačno storitev SMS veleposlaništvo, ki uporabnika ob prehodu meje obvesti o veleposlaništvu v državi | UPORABNA STRAN

Tudi Telekom Slovenije bo s 1.2.2019 ponudil brezplačno storitev SMS veleposlaništvo, ki uporabnika ob prehodu meje obvesti o veleposlaništvu v državi

Telekom Slovenije bo s 1.2.2019 aktiviral storitev SMS veleposlaništvo, ki jo od septembra 2017 dalje izvaja Ministrstvo RS za zunanje zadeve, prvi pa jo je že leta 2017 ponudil operater A1 Slovenija.

Kako SMS veleposlaništvo deluje?
Storitev SMS veleposlaništvo je namenjena obveščanju državljanov, ki potujejo v tujino, o tem, kam se lahko v posamezni državi v primeru težav obrnejo za pomoč. Ob prestopu državne meje oz. v trenutku, ko se mobitel poveže v tuje omrežje samodejno prejem brezplačen SMS s kontakti slovenskih diplomatskih in konzularnih predstavništev v državi, v kateri se nahaja. Gre torej za informacije, ki državljanom RS pomagajo v primeru, da v tujini potrebujejo konzularno pomoč. Najpogosteje se to zgodi v primeru izgube oziroma kraje dokumentov, prtljage ali denarja, pa tudi, ko potrebujejo različne druge informacije.

Da SMS-ov ne bo preveč, bo uporabnik, ki bi znotraj 30-ih dni v isto državo potuje večkrat, SMS v tem obdobju prejel zgolj enkrat.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: