Valú bo nova mobilna denarnica Telekoma Slovenije, ki bo bolj podobna PayPalu kot Moneti | UPORABNA STRAN

Valú bo nova mobilna denarnica Telekoma Slovenije, ki bo bolj podobna PayPalu kot Moneti

Valú bo nov ekosistem mobilne denarnice Telekoma Slovenije, ki bo, kot so sami pojasnili, njihov naslednji korak na področje finančnih storitev. V tem so sicer z Moneto, ki je od letošnjega leta 100% lasti Telekoma, prisotni že več kot 15 let.

Kaj bo Valú?
Prav dosti o novi storitvi še ni znanega, prav tako ni znano kaj se bo zgodilo z Moneto in kdaj bo rešitev predstavljena. Telekom Slovenije je konec leta 2017 registriral blagovno znamko Valú med drugim tudi za področje bančništva in bančnih storitev preko telekomunikacijskih medijev. Iz Telekoma Slovenije so za Uporabno stran glede prihajajoče storitve povedali tole: »Razvijamo novo simpatično rešitev, ki bo poenostavila življenja uporabnikov in uporabi dodala vrednost (prihranek časa, priročnost, povezovanje, uporaba lokalnih storitev). Gre za ekosistem mobilne denarnice, ki bo povezoval hitra plačila z mobilnimi napravami, napredne POS naprave, ponudnike storitev in uporabnike.« Pri Telekomu so še dodali, da je storitev trenutno v testni fazi.

Samo delovanje naj bi bilo bolj podobno PayPalu kot obstoječi Moneti, saj naj bi na mobilno denarnico Valú lahko vezal druge plačilne instrumente npr. kreditno ali debetno kartico. Telekom Slovenije pa bi prek rešitve Valú ponujal varna in zanesljiva plačila. Moneta bi se lahko sčasoma spojila z mobilno denarnico Valú in bila na voljo kot eden izmed plačilnih instrumentov, ki so na voljo v sklopu denarnice. Možno pa je tudi, da bodo Moneto povsem ukinili. Kaj se bo na koncu zgodilo, pa bomo še videli.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: