Nova Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 pnevmatika z znatno izboljšanim zaviranjem na mokri in vodljivostjo na suhi podlagi | UPORABNA STRAN

Nova Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 pnevmatika z znatno izboljšanim zaviranjem na mokri in vodljivostjo na suhi podlagi

Goodyear je naznanil prihod letne pnevmatike Eagle F1 Asymmetric 5, ki je nadgradnja in naslednica priljubljenih pnevmatik Eagle F1 Asymmetric 3. Nova pnevmatika prinaša znatno izboljšano zaviranje na mokri in vodljivost na suhi podlagi, ob tem pa ne povečuje ravni hrupnosti vožnje.

Goodyear z novo pnevmatiko Eagle F1 Asymmetric 5 cilja na hitro rastoč trg pnevmatik Ultra High Performance (UHP), ki glede na podatke Europoola 2012 -2017 zajemajo kar 22% skupne količine letnih pnevmatik. To pomeni, da je pnevmatika namenjena širokemu spektru vozil, od Volkswagen Golfa do luksuznih avtomobilov kot sta Mercedes razreda C, BMW serije 3, in standardnih različic Porscheja 911. Pnevmatika je na voljo v velikostih od 17 do 22 inčev s širino od 205 do 315 mm in s presečnim profilom od 50 do 25.

Kakšne so izboljšave?
Pnevmatika Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 je primerna za uporabo v vseh vremenskih razmerah, pri čemer je bil ključen razvoj prilagojene gumene zmesi. Ker ima pnevmatika v primerjavi z njeno predhodnico Eagle F1 Asymmetric 3 povečano tudi naležno površino (to je površina s katero s pnevmatika dotika vozišča), je zavorna pot na mokri podlagi krajša za 4%.

Z osredotočanjem na upogib dezena tekalne plasti med prenašanjem bočnih sil so pri Goodyearju izboljšali tudi vodljivost na suhi podlagi. Rezultat tega je večja natančnost vozila pri vstopu v zavoj, višja raven oprijema ter učinkovito in gladko pospeševanje.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: