microSD Express spominska kartica prinaša precej višjo hitrost prenosa (do 985 MB/s) in manjšo porabo energije | UPORABNA STRAN

microSD Express spominska kartica prinaša precej višjo hitrost prenosa (do 985 MB/s) in manjšo porabo energije

microSD Express je nov standard spominskih kartic, ki ga je SD Association predstavil na sejmu MWC 2019 v Barceloni. Prednost novega standarda je predvsem krepko višja hitrost in nižja poraba energije.

Tako kot SD Express tudi microSD Express uporablja PCIe, ki omogoča teoretično hitrost do 985 MB/s. Takšno hitrost je moč doseči z uporabo standarda PCIe 3.1 in NVMe v1.3 specifikacije, ki uporablja dodatno vrsto konektorjev. Če to hitrost primerjamo z UHS-I, ki rahlo presegajo 100 MB/s ali UHS-II, ki pridejo čez 300 MB/s, gre za kar precej velik skok. Hkrati pa nov standard omogoča precej nižjo porabo energije.

SD vs. SD Express spominska kartica

microSD Express kartica je dobra tudi pri večopravilnosti, kar ji omogoča Multi Queue Support, Host Memory Buffer in Bus Mastering. Nove kartice bodo na voljo v treh različicah microSDHC Express, microSDXC Express in microSDUC Express. Kdaj jih bodo prvi proizvajalci ponudili na trgu in predvsem kdaj jih bodo naprave začele podpirati (v polni meri), še ni znano.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: