Prenova Vodnikove ceste v Ljubljani se je začela, po prenovi, ki bo trajala 6 mesecev, bo prijaznejša do pešcev in kolesarjev | UPORABNA STRAN

Prenova Vodnikove ceste v Ljubljani se je začela, po prenovi, ki bo trajala 6 mesecev, bo prijaznejša do pešcev in kolesarjev

Prenova Vodnikove ceste v Ljubljani se je 6.3.2019 končno začela. Prenova okoli 1.5 km dolgega odseka med ulico Na jami in Koseško tržnico bo trajala predvidoma 6 mesecev. To pomeni, da bi bila lahko končana do začetka novega šolskega leta.

Prijaznejša do pešcev in kolesarjev
Prenova, ki jo izvaja KPL d.o.o. in je vredna skoraj 1.5 mio € brez DDV bo prinesla večjo varnost vseh udeležencev v prometu, hkrati pa bo Vodnika cesta bolj prijazna za pešce in kolesarje. Po prenovi bo prišlo do zoženja cestišča, saj bo po novem široko 6 metrov, vsak vozni pas po 3 metre, le na delu med cesto Pod hribom in Gospodinjsko ulico bo rešitev nekoliko drugačna. Cestišče, območje za kolesarje in pešce bo namreč na istem nivoju. Na preostalih delih bosta kolesarska steza in pešpot dvignjeni. Kolesarji bodo imeli od 1.5 do 2 metra, pešci pa od 1.1 do 4.4 metra.

Obnova bo potekala po odsekih
Kot so sporočili iz Mestne občine Ljubljana bo prenova Vodnikove ceste potekala po posameznih odsekih, pločniki bodo zaprti, na cestišču pa bodo občasno postavljene polovične zapore. Kolesarji bodi preusmerili na vozišče, pešci pa na pločnik na drugo stran ceste.

foto: Google Maps

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: