Poljanska cesta bo zaradi prenove zaprta več mesecev, za ves promet se zapira v ponedeljek, 25.3.2019 in bo predvidoma zaprta vse do sredine avgusta | UPORABNA STRAN

Poljanska cesta bo zaradi prenove zaprta več mesecev, za ves promet se zapira v ponedeljek, 25.3.2019 in bo predvidoma zaprta vse do sredine avgusta

Poljanska cesta v Ljubljani se zaradi prenove v ponedeljek, 25.3.2019 zapira za ves promet. Prometni režim bo spremenjen več mesecev, saj se bo celovita prenova Poljanske ceste predvidoma zaključila do 17. avgusta 2019.

 

 

Spremenjene linije avtobusov LPP 2, LPP 13 in LPP 20
• Linija 2: Zoisova cesta – Karlovška cesta – Roška cesta – Zaloška cesta
• Linija 13: Dalmatinova ulica – Komenskega ulica – Ilirska ulica – Njegoševa ulica – Trubarjeva cesta – Rozmanova ulica – Poljanska cesta
• Linija 20: Dalmatinova ulica – Komenskega ulica – Ilirska ulica – Njegoševa ulica – Zaloška cesta

Na Poljansko cesto prihaja skupen prometni prostor
Prenova Poljanske ceste bo potekala na odseku med križiščema s Kopitarjevo in Rozmanovo ulico. Po prenovi bo hitrost na tem odseku Poljanske omejena na največ 30 km/h, sam prometni režim pa bo predvidoma ostal enak kot zdaj. To pomeni, da bo od križišča s Kopitarjevo ulico do križišča z Ulico Janeza Pavla II. promet za motorna vozila urejen enosmerno.

Ena od novosti, ki jo bo prinesla prenova, je skupen prometni prostor za pešce, kolesarje in motorna vozila. Razlog za to je, ker na odseku od križišča s Kopitarjevo ulico do križišča z Ulico Janeza Pavla II. enostavno ni dovolj prostora, da bi vsak imel svoj ločen prostor.

Na Poljanski cesti od Ulice Janeza Pavla II. naprej proti Ambroževemu trgu, pa bo na obeh straneh ceste zarisan kolesarski pas. Prav tako je na odseku od križišča z Ulico Janeza Pavla II in Strossmayerjevo načrtovan drevored ostrolistnih javorjev.

Mestna občina je za prenovo dobila tudi evropska sredstva. Prenovo bo izvajal Nigrad d.o.o. skupaj s partnerjema KPL d.o.o. in Prenova-gradbenik d.o.o. Za arhitekturno zasnovo je poskrbel Rok Žnidaršič, za projekt prometne ureditve pa Boštjan Račič.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: