United Group je za 220 milijonov € kupil mobilnega operaterja Tele2 Croatia (Tele2 Hrvaška) in tako vstopa tudi na hrvaški mobilni trg | UPORABNA STRAN

United Group je za 220 milijonov € kupil mobilnega operaterja Tele2 Croatia (Tele2 Hrvaška) in tako vstopa tudi na hrvaški mobilni trg

Skupina United Group, katere del sta tudi slovenski Telemach in srbski SBB, je za 220 milijonov € kupila hrvaškega operaterje Tele2 Croatia. Tele2 se tako po 14-ih letih umika iz regije in osredotoča na nordijski in baltski trg.

 

 

United Group vstopa na hrvaški trg
Za United Group je to prvi lastniški nakup operaterja, mobilnega ali fiksnega na Hrvaškem. Do zdaj so bili prisotni le posredno prek satelitske storitve Total TV in OTT rešitve Net TV plus, ki pa ju v sosednji državi niso aktivno tržili. Nakup mobilnega operaterja Tele2 Croatia za skupino United Group to torej pomeni širitev na nove bivše države. Tele2 Croatia sicer drži tretje mesto po tržnem deležu mobilne telefonije na Hrvaškem, saj sta pred njim HT in A1. V številkah pa to pomeni okoli 900.000 uporabnikov.

Potrebna bo še odobritev regulatorjev
Da bo pogodba začela veljati, jo morajo odobriti tudi regulatorji na Hrvaške, med drugim tudi urad za varstvo konkurence. Pri United Group ocenjujejo, da bi pozitivno mnenje lahko dobili že pred koncem leta 2019 in tako zaključili nakupni proces.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: