Tobogan v Termah 3000 – Moravske Toplice s prostim padom omogoča pospešek 9.8 m/s, imajo pa tudi enega od osmih najstrašnejših toboganov na svetu, ki doseže 80 km/h | UPORABNA STRAN

Tobogan v Termah 3000 – Moravske Toplice s prostim padom omogoča pospešek 9.8 m/s, imajo pa tudi enega od osmih najstrašnejših toboganov na svetu, ki doseže 80 km/h

Terme 3000 v Moravskih Toplicah poleg namestitev ponujajo tudi precej veliko vodnih površin. Tako je na voljo okoli 5.200 m2 plavalnih površin, najverjetneje pa so največja atrakcija tobogani.

 

 

Tobogan s 360° obratom ter tobogan s prostim padom
Med tobogani, ki so na voljo v Termah 3000, sta dva res prav posebna. Tobogan AquaLoop omogoča spust s 360° obratom, revija Architectural Digest pa ga je uvrstila med osem najstrašnejših vodnih toboganov na svetu. S hitrostjo 80 km/h je ta tobogan 4. najhitrejši v Evropi. Za še nekoliko več adrenalina bo poskrbel 22 metrov dolg tobogan Kamikaza s prostim padom, ki omogoča vožnjo s pospeškom 9.8 m/s. Pospešek drsenja proti bazenu je torej višji od tistega v dirkalnem avtu.

Tobogan AquaLoop – video

V Termah 3000 je sicer 5 termalnih bazenov, 3 zunanji in 2 notranja, na voljo sta dva otroška bazena, en zunanji in en notranji. Na voljo so tudi trije družinski tobogani, dva zunanja in en notranji. Skupaj je na voljo 31 bazenov in 10 toboganov. Zunanji bazenski del kompleksa ponuja tudi obilico sence, ki jo ustvarjajo krošnje javorjev in vrb. Adrenalinski navdušenci pa bodo veseli tudi 140 metrov dolgega zip-lina Štorkljin let, s katerim se bodo zapeljali 10 metrov nad toboganom in bazeni.

Tobogani Terme 3000 – video

Notranji termalni park pa je bil pred kratkim povsem prenovljen. Tudi v primeru slabega vremena gostje tako lahko uživajo na dveh zavitih toboganih. Za tiste, ki se radi predajajo užitkom, pa so na voljo nove savne ter počivalniki z vzglavniki polnjenimi z ajdovimi luščinami.

Kaj pa cena?
Cena celodnevnega vstopa v kopalni kompleks Terme 3000 – Moravske Toplice je v poletnem času 15.90€ za odrasle in 11.90€ za otroke (5-15 let). Cena za upokojence, študente in dijake pa je 12.90€. Gostje hotelov, ki so del Term 3000 (Livada Prestige, Ajda in Termal) ter Prekmurske vasi Ajda imajo brezplačen vstop v Termalni park Terme 3000.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: