Dr. Oetker: Čokoladna pizza (pica) je bil najprej predstavljena v Nemčiji na 1. april in ker je nepričakovano postala hit, so ta produkt začeli širiti tudi v druge države. Tako je na vrsto prišla tudi Slovenija. Čokoladna pizza, katere polno ime je Ristorante Pizza Dolce al Cioccolato, je sestavljena iz sladkega testa ter treh vrst čokolade (mlečne, bele in črne).
Priprava čokoladna pizze je sila enostavna
Martina Radulović iz Dr. Oetkerja je navodila pojasnila takole: »Čokoladno pico vzamemo iz zamrzovalnika, damo na mrežico v pečico, vklopimo pečico na 200 stopinj Celzija in pečemo 9–11 minut, odvisno od vaše pečice. Pica je torej takoj pripravljena in je tako kot naročena za sladkanje.« To pomeni, da se pizze ne odmrzuje, le plastični ovoj odstranimo.
Kaj pa kalorije in sestava?
Je že res, da se pri čokoladi ne gleda na kalorije, a vseeno. 1/4 čokoladne pizze Dr. Oetker (75g) vsebuje 240 kcal, to pomeni, da celotna pizza vsebuje 960 kcal, 100g pa 319 kcal. ¼ vsebuje 11g maščob, od tega 3.9g nasičenih, 30g ogljikovih hidratov od tega 13g sladkorja, 4.4g beljakovin in 0.4g soli. Na 100 g to znaša 14g maščob, od tega 5.2g nasičenih, 40g ogljikovih hidratov od tega 17g sladkorja, 5.9g beljakovin in 0.54g soli.
Glede čokolade pa je takole. Dr. Oetker: Čokoladno pizzo sestavlja 27% omake z okusom čokolade, 9.6% mlečne čokolade (najmanj 26.7% kakava), 6.4% črna čokolada (najmanj 55% kakava) in 6.4% bele čokolade. Pizza pa je primerna tudi za vegetarijance.