Varna točka daje zavetje mladostnikom v Sloveniji jih je že skoraj 200 in so 15-ih mestih by Unicef | UPORABNA STRAN

Varna točka daje zavetje mladostnikom v Sloveniji jih je že skoraj 200 in so 15-ih mestih by Unicef

Varna točka je pribežališče mladostnikov, ki so se znašli v stiski, ki je sami ne morejo rešiti. Tako Varna točka nudi zavetje otrokom, ki so se izgubili, jim grozijo, ne morejo priti domov ali pa so bili celo priča kaznivemu dejanju. Varna točka je hitro razpoznavna z modrim krogcem, belo hiško ter smajlijem v sredini.

V Sloveniji program deluje že kar nekaj let in je dobro sprejet, saj je v že kar nekaj primerih izkazal kot rešilna bilka otroka, ki se je znašel v težki situaciji. V program je trenutno vključenih 15 mest, ta pa so: Ljubljana (Center-22, Šiška-14, Vič-15, Bežigrad-15), Maribor-14, Nova Gorica-14, Ruše-8, Celje-10, Kranj-12, Piran-8, Velenje-15, Sežana-11, Domžale-16, Trbovlje-14, Novo mesto-1, Koper-1, Murska Sobota-1, Postojna-1. Celoten seznam je na voljo na tej povezavi.
Tako je varnih točk skupaj 192.

Cilj varnih točk je, da bi z njihovo pomočjo mesta postala bolj varna za otroke in mladostnike. Ljudje v varnih točkah so usposobljeni za pomoč ob blažitvi otrokove stiske in otroka v nekaterih primerih napotiti na organizacije, kjer mu bodo nudili strokovno pomoč.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: