21. LIFFe (10.- 21.11.2010)-ljubljanski mednarodni filmski festival letos s 119 filmi in novim dodatnim prizoriščem Kino Šiška | UPORABNA STRAN

21. LIFFe (10.- 21.11.2010)-ljubljanski mednarodni filmski festival letos s 119 filmi in novim dodatnim prizoriščem Kino Šiška

21. ljubljanski mednarodni filmski festival- LIFFe bo letos potekal med 10. in 21. novembrom 2010. Ljubljani se je tako že poptrej pridružil Maribor (Kolosej Maribor). Ljubljanska prizorišča pa bodo Linhartova in Kosovelova dvorana Cankarjevega doma, Kinoklub Vič, Slovenska kinoteka, Kinodvor, ter letos kot novost Kino Šiška.

Letos bo na voljo 13 filmov več kot lani, teh bo tako 119, od tega 21 kratkih, v Mariboru pa bo predvajanih 24. Program je na voljo tukaj, urnik pa tukaj.

Programski sklopi 21. LIFFe so tako Perspektive, tekmovalni sklop mladih režiserjev za Mobitelovo nagrado vodomec; Predpremiere, filmski vrhunci, odkupljeni za predvajanje po Sloveniji; Kralji in kraljice, nova dela prepoznavnih in nagrajevanih mojstrov; Panorama svetovnega filma, festivalski favoriti s petih celin; Ekstravaganca, »polnočni kino« z raznovrstnimi drznimi vsebinami; Kinobalon za otroke in mlade (7–14 let); v sodelovanju s Kinodvorom; Posvečeno: Brillante Mendoza; Posvečeno: Elia Suleiman; Fokus: t.i. berlinska šola oz. novi nemški film; Retrospektiva: Simfonije velemesta (Berlin, London, Rim, Los Angeles, São Paulo …); Svet na kratko, tekmovalni sklop kratkih filmov mladih avtorjev; Kino-integral, program sodobnih kratkih eksperimentalnih filmov.

Cena vstopnice za sklop Prepremiere je 5.6€ za vse druge sklope pa 4.9€. Za Kinobalon je cena 4.5€, karte za Kolosej Maribor pa 4.3€.
Tako kot vedno so vstopnice cenejše v predprodaji. Ta traja do 9.11.2010. Nakup je možen na lokacijah objavljenih tukaj, ali pa na spletni trgovini, a tukaj ni moč uveljavljati popustov.

Vse ostale informacije so na voljo na spletni strani festivala www.liffe.si.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: