BicikeLJ sedaj tudi na Vojkovi cesti, izposojevalnic mestnega kolesa je sedaj 31 in nekaj statistike | UPORABNA STRAN

BicikeLJ sedaj tudi na Vojkovi cesti, izposojevalnic mestnega kolesa je sedaj 31 in nekaj statistike

BicikeLJ se je v Ljubljani kot vse kaže dobro prijel. Europlakat je zaključil svoj predviden plan izgradnje postajališč, teh je sedaj 31. Zadnji dve lokaciji se tako nahajata na križišču Vojkove ceste in Božičeve ulice ter na Vojkovi cesti ob Športnem parku Stožice tik ob obvoznici. Tako je v sistemu 300 koles s 600 parkirnimi mesti.

Statistika projekta BicikeLJ po treh mesecih uporabe izgleda takole. Skoraj 20.000 uporabnikov (na dan 18. avgust 2011-19.571) od tega 18.200 letnih naročnikov in opravljenih skoraj 180.000 voženj (na dan 18. avgust 2011-175.874). od tega jih je bilo cca 98% v roku 60 minut, kar pomeni brezplačnih.
Rekordno število dnevnih izposoj je bilo 22. junija 2011, ko jih je bilo 3.610. v mesecu juniju pa je bila številka vedno preko 3.000. Najbolj obiskane lokacije so pred Namo, na Prešernovem trgu in na Dunajski cesti pred poslovno stavbo Mercator.
Za premeščanje koles skrbi 14 članska ekipa, ki pa seveda ni vsemogoča. Tako se kot je moč opaziti tudi na njihovem Facebook profilu zgodi, da koles ni. Da se to ne bi dogajalo je na voljo kar nekaj mobilnih aplikacij s katerimi je moč preveriti trenutno stanje. Za Android so tako (Bicikel Android aplikacija za BicikeLJ je preprosta in pregledna ter plod slovenskih rok), (BicikeLJ-CityBikes aplikacija za Android OS za prikaz stanja postaj v realnem času) in (BicikeLJ aplikacija za mobitele (Android in iPhone) –All Bikes Now Ljubljana), ki je na voljo tudi za iPhone, vsi ostali pa na žalost nimajo aplikacije ampak precej podobno spletno stran (BicikeLJ stanje prostih koles na Symbian, Windows Phone, Windows Mobile… mobitelih).

Širitve sistema BicikeLJ pa niso na vidiku. Europlakat se najverjetneje sam ne bo odločil za širitev omrežja. Tako je ena od možnih širitev v povezavi s trgovskimi centri, če bodo ti želeli financirati takšne širitve.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: