Siol Pošta (email) s prenovo dobiva več prostora, možnost pošiljanja večjih datotek ter IMAP protokol | UPORABNA STRAN

Siol Pošta (email) s prenovo dobiva več prostora, možnost pošiljanja večjih datotek ter IMAP protokol

Siol Pošta, dostopna na portalu posta.siol.net bo doživela večjo prenovo po zelo zelo dolgem času. Siol Pošta je bila pred poplavo Gmaila še zanimiva, a 100MB in kup omejitev je večino ljudi odvrnilo od uporabe. Siol (Telekom Slovenije) poskuša sicer zelo pozno to razliko nekoliko zmanjšati.
siol-posta

Prva vidna sprememba bo spremenjen vmesnik, ki bo poleg pošte omogočal še hiter dostop do ostalih Telekomovih storitev. Naslednja novost bo Aktovka, ki bo omogočala, funkcionalnosti, kot jih poznamo pri oblačnih sistemih za shranjevanje vsebin. Torej omejitev velikosti pošiljanja priponke se boi iz zdajšnjih 50MB dvignila na velikost predala ga ima uporabnik. Vse skupaj bo torej podobno funkcionalnosti, ko jo ima Dropbox, ali pa Gmail, ki z uporabo Google Driva omogoča pošiljanje datotek velikih do 10GB. No de facto ne pošljemo priponke ampak le povezavo nanjo. Datoteka pa je shranjena na lokalnem ali oddaljenem strežniku.

Še dve novosti so pripravili. Prva je povečanje velikosti prostora. Zdajšnjih 100MB je resnično smešno malo. Kolikšna bo nova velikost pa še niso izdali. Druga novost pa je brezplačno podpora za IMAP protokol, ki ga pogrešajo predvsem iOS uporabniki.

Pri Siolu so se končno zbudili, le morda so se zbudili leto ali dve prepozno.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: