British Telecom (BT) je za 3 letne pravice prenosa tekem Champions League (Liga prvakov) plačal 1.07 milijarde € | UPORABNA STRAN

British Telecom (BT) je za 3 letne pravice prenosa tekem Champions League (Liga prvakov) plačal 1.07 milijarde €

British Telecom (BT) je odkupil pravice za 3 letno predvajanje nogometnih tekem UEFA Champions League (Liga prvakov). Trenutno si pravice za predvajanje tekem v Veliki Britaniji delita ITV in Sky, a od sezone 2015/16 bo stvar drugačna.

BTSport-british-telecom

 

 

British Telecom je za tri leta plačal 897 mio £, kar je približno 1.07 milijarde € oz. 356 mio € na sezono. Sky je v izjavi za medije povedal, da je BT kot vse kaže za pravice plačal več kot je to ekonomsko sprejemljivo.

Kakšen bo boj v Sloveniji bomo še videli. Telekom Slovenije (TSmedia) in Sport Klub imata pravice za predvajanje tekem do vključno s sezono 2014/15. Torej pogajanja za obdobje za katerega je pridobil pravice BT še tečejo. Zanimivo pa je, da se v Sloveniji ne ve koliko je denarja je bilo plačanega za pridobitev distribucijskih pravic. Morda pa bomo kdaj vseeno izvedeli, saj naj bi bila novela Zakona o dostopu do informacij javnega značaja namenjena prav temu.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: