O kibernetski varnosti se bodo po novem učili tudi v srednjih šolah, a na žalost zgolj v Veliki Britaniji | UPORABNA STRAN

O kibernetski varnosti se bodo po novem učili tudi v srednjih šolah, a na žalost zgolj v Veliki Britaniji

Kibernetska varnost je nekaj, kar bi moralo zanimati vsakega, ki se je v svojem življenju srečal z računalnikom, tablico ali pametnim telefonom. Prav zaradi tega so v Veliki Britaniji v srednjih šolah ob finančni podpori kabineta predsednika vlade in podpori nacionalne agencije za pregon kriminala začeli z uvajanjem izobraževanja o kibernetski varnosti.

kibernetska-varnost

Nov kurikulum so razvili na način, da učiteljem omogoča vključitev učenja o kibernetski varnosti v že obstoječe predmete. Najstniki se bodo v sklopu programa srečali z mednarodnimi spletnimi napadi, kriptografijo, zlonamernimi kodami, pa tudi pomembnostjo požarnega zidu. Z dodajanjem novega znanja v kurikulum najstnikov odgovorni upajo, da bodo zapolnili vrzel, ki je nastala zaradi pomanjkanja učenja o tem področju.

Glede na to, da je kibernetska varnost v sodobnem svetu nekaj tako pomembnega kot matematika, fizika, geografija in materni jezik bi jo morda lahko premaknili že v najvišje razrede osnovne šole. O tem, da smo v Sloveniji še zelo daleč od uvajanja česa podobnega na katerikoli ravni, pa najverjetneje ni potrebno posebej poudarjat.

Vir.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: