Kino Bežigrad, ki se odpira 26.3.2015 bo imel 247 sedežev, cena redne kino vstopnice pa bo 5.5€ | UPORABNA STRAN

Kino Bežigrad, ki se odpira 26.3.2015 bo imel 247 sedežev, cena redne kino vstopnice pa bo 5.5€

Kino Bežigrad bo v četrtek 26.3.2015 po dvanajstih letih ponovno odprl svoja vrata. Kino Bežigrad je bil del mestnih ljubljanskih kinov, ki so se več ali manj neuspešno borili za obstanek po prihodu multipleksa Kolosej v Ljubljano. V tistem obdobju (okoli leta 2000) so poleg Kina Bežigrad delovali še, Kino Union, Kino Komuna, Kino Vič, Kino Šiška, Kino Triglav, Kino Mojca in Kino Kompas, Kinodvor (odprtje 2002) in Slovenska kinoteka.

kino-bezigrad

Kolosej je počasi a vztrajno zapiral ljubljanske mestne kino dvorane, a so se nekatere ponovno odprle. Od četrtka bo Ljubljana imela 5 mestnih kinov in sicer: Kino Komuna, Kino Bežigrad, Kinodvor, Slovenska kinoteka in Center urbane kulture Kino Šiška, Kino Vič pa je postal Cirkus. 🙂

kino-bezigrad-1

Koliko bo sedežev v dvorani?
Kino Bežigrad bo v prenovljeni podobi imel 247 sedežev v 14-ih vrstah in od tega je 6. najverjetneje najboljša, če nočemo skrbeti, da bi pred sabo imeli kakšnega velikana. Razlog za to je, da stopnica, ki ustvarja 6. vrsto nekoliko bolj dvignjena. Stoli sicer niso usnjeni, a so dovolj udobni tudi za gledanje dolgometražnih filmov.

kino-bezigrad-4

Kakšna bo cena kino vstopnice in ali bo možen nakup prek interneta?
Osnovna cena kino vstopnice za ogled filma v Kinu Bežigrad bo 5.5€, za film daljši od 120min bo cena 5.8€. Kasneje bodo na voljo tudi 3D filmi, cena vstopnice pa bo tukaj še nekoliko višja. Ob sredah, ko bo akcija »Vsi v kino« bo cena vstopnice 3.9€. Med vikendom pa bo na voljo družinski paket.

Na žalost trenutno nakup kino vstopnic preko interneta še ne bo mogoč, a v KG 4Ljubljana d.o.o., ki upravlja s Kinom Bežigrad so zagotovili, da bo ta možnost zagotovo kmalu na voljo.

kino-bezigrad-3

Kaj pa filmi?
Na začetku bodo na voljo trije Strelec: Krvava pogodba (The Gunman), Trilogija Razcepljeni: Neupogljivi (Insurgent) in Domov (Home). Prihodnji teden pa bo na voljo tudi Hitri in drzni 7 (Fast & Furious 7). Na dan bodo nekje štiri predvajanja, ki se bodo med tednom začela po tretji popoldne.

kino-bezigrad-2

Še malo tehnike.
Kino Bežigrad bo imel platno v velikosti 10 x 5 metrov. Projektor je NEC NC1200C, ki omogoča 2K (2048 x 1080) ločljivost s kontrastom 2200:1, možnostjo predvajanja 3D slike in 9300 lumni (2.0KW high-efficiency Xenon luč). Ozvočenje je JBL, na voljo pa je tudi Dolby tehnologija.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: