Možje X: Apokalipsa (X-Men: Apocalypse) od 19.5.2016 v slovenskih kinematografih

Film Možje X: Apokalipsa (X-Men: Apocalypse) je film, ki se vrti okoli superjunaka X-Mena iz stripov Marvel Comics in je že deveti film serije X-Men. Film v slovenske kinematografe prihaja 19.5.2016, kar je precej prej kot v ZDA (27.5) in dan po premieri Veliki Britaniji (18.5.).

X_MEN_APOCALYPSE_poster_SLO

Režiser Bryan Singer je Može X tokrat postavil nasproti prvemu in najmočnejšemu mutantu – Apokalipsi. Nepremagljivi in nesmrtni Apokalipsa je po tisočletnem ujetništvu znova osvobojen leta 1983. Besen, ker mutanti ne veljajo več za bogove, zbira moštvo najmočnejših svoje vrste, tudi zlomljenega Magneta, da bi uničil človeštvo in vzpostavil nov svetovni red, ki bi mu vladal sam. Da bi preprečili globalno uničenje, popeljeta Raven (Jennifer Lawrence) in Profesor X (James McAvoy) moštvo mladih Mož X v epski boj z na prvi pogled nepremagljivim nasprotnikom.

X_MEN_APOCALYPSE

Apokalipsa?
Davno preden se je svet zavedal mutantov, je Apokalipsa vladal kot bog. Ko se je leta 1983 v Kairu prebudil iz tisočletnega spanja, je zgrožen nad nazadovanjem planeta – nad avtomobili, hrupom, onesnaženjem – znaki propadlega sveta, ki ga mora očistiti. Njegova naloga je iztrebiti šibke in znova zgraditi svet za močne. Njegov namen je razumljiv, toda njegov način in cilji so pretirani.

Igralska zasedba: Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Oscar Isaac, James McAvoy, Nicholas Hoult, Rose Byrne, Olivia Munn, Evan Peters in drugi.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: