AERO barvice, tempere, flumastri in krede ponovno na policah trgovin in novemu šolskemu letu naproti | UPORABNA STRAN

AERO barvice, tempere, flumastri in krede ponovno na policah trgovin in novemu šolskemu letu naproti

AERO je blagovna znamka, ki se jo najverjetneje spomnimo vsi, saj smo se vsaj v šoli kdaj srečali z tempera barvicami, ki jih je izdelalo celjsko podjetje AERO. Žal je podjetje pred leti zašlo v finančne težave in šlo v stečaj. Na srečo pa je zdravo jedro kupila avstrijska družba Brevillier Urban&Sachs, ki je znana po znamki Jolly.

Lansko šolsko leto so žal zamudili, a so zato imeli čas, da so se toliko bolj pripravili na letošnji začetek. Za novo šolsko leto so pripravili prenovljeno linijo AERO izdelkov, ki jih krasi tradicionalna rdeča embalaža. Nabor izdelkov obsega legendarne tempere, barvice, flomastre, vodene barvice in voščenke, pa tudi krede, te lahko otrok celo zaužije, saj nosijo certifikat EN71. Sicer pa se pod znamko Aero najdejo tudi svinčniki, radirke, šilčki, risalni bloki in nalivna peresa.

Clemens Ellmauthaler, globalni vodja prodaje izdelkov Jolly je povedal, da so novi izdelki rezultat trdega dela, znanja in tradicije dveh odličnih znamk z močno tradicijo, ki stavita na domačo proizvodnjo in kakovost. Nejc Slokan, vodja marketinga za Slovenijo in Balkan pa je dodal: »Z AERO izdelki ustvarja že pet generacij, zdaj bodo tudi naši otroci. Ravno zato tudi AERO linija ostaja srčno rdeče barve, ker je bilo od nekdaj tako.«

Personalizacija
AERO Ida, ki je invalidno podjetje in hkrati osrednji del proizvodnje izdelkov je šlo v korak s časom in tako je ena od novosti, ki jo ponujajo tudi personalizacija, saj so v podjetju kupili UV tiskalni stroj, ki omogoča, da si kupec izbere kaj bi rad imel napisano. Otroci in vsi ostali bodo tako povsem enostavno vedeli katere so njihove barvice, čeprav je ta rešitev vsaj na začetku najverjetneje bolj mišljena za podjetja kot posamezne stranke. A vsekakor bi bilo fino, da lahko v spletni trgovini naročiš personalizirane barvice, ki ti jih dostavijo domov.

Šli bodo čez lužo, v Celje pa se seli tudi del Jolly proizvodnje
Število zaposlenih se v podjetju AERO Ida po padcu v preteklih letih počasi povečuje, saj se povečuje tudi proizvodnja. Septembra se v Celje deli tudi del Jolly proizvodnje in sicer bo AERO skrbel za proizvodnjo tempera barvic. Nov lastnik pa ima z AEROm ambiciozne načrte, saj želi izdelke poleg Slovenije, Hrvaške in Avstrije lansirati tudi v Nemčiji in ZDA.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] AERO barvice, tempere, flumastri in krede ponovno na policah trgovin in novemu šolskemu letu naprot… (0) AERO je blagovna znamka, ki se jo najverjetneje spomnimo vsi, saj smo se vsaj v šoli […]

Komentiraj

Anti-Spam: