Eurowings (še) ne bo letel v Ljubljano, saj smo se slabo odrezali na spletnem glasovanju You Vote, We Fly | UPORABNA STRAN

Eurowings (še) ne bo letel v Ljubljano, saj smo se slabo odrezali na spletnem glasovanju You Vote, We Fly

Eurowings je ponovno izvedel spletno glasovanje You Vote, We Fly v sklopu katerega spletni uporabniki lahko glasujejo za lokacijo na katero naj Eurowings vzpostavi svojo letalsko povezavo. Tokrat je bila v ožjem seznamu tudi Ljubljana.

Danes do 15.00 poteka izbor za Top 3 destinacije in trenutno vodijo Košice (Slovaška), Cork (Irska) in Friedrichshafen (Nemčija). Ljubljana bo zasedla 4. mesto, na voljo pa sta bila tudi Aarhus in Stavanger. Top tri destinacije se bodo potegovale v finalu, ki bo na Facebooku potekal v živo 13.3.2018 ob 15.00. Zmagovalna destinacija pa bo vključena v seznam letov za zimsko sezono 2018/19.

Eurowingsa v Ljubljano še ne bo. Ali pač?
Eurowingsa bi po lanskoletnih načrtih moral letalsko povezavo med Duseldorfom ter Ljubljano vzpostaviti že januarja 2018. Žal se je zapletlo z novimi letali, namesto planiranih 210 so iz 160 prišli na 190, posledično pa je Ljubljan izpadla iz seznama novih destinacij. Ravno pred dnevi izvršni direktor Eurowingsa potrdil, da so v pogovorih z Nikijem Laudo, ki je po vetu Evropske komisije namesto Lufthanse kupil letala bankrotirane družbe Air Berlin.

Pri Eurowingsovemu You Vote, We Fly glasovanju je potrebno vedeti, da gre v prvi vrsti za marketinško kampanjo, vzpostavitev letalske povezave je nekoliko v ozadju, saj so dogovori za potencialne lokacije stekli že dolgo nazaj. Prav to dejstvo bi lahko bil razlog za precej medel odziv Slovenske turistične organizacije, Turizma Ljubljana in Fraporta Slovenije pri promociji glasovanja. Vsi trije so objavili, da poteka glasovanje (STO je objavo tudi malo sponzorirala), a kaj dosti več od tega niso storili. To bi lahko nakazovalo celo na to, da je pogodba za prihod Eurowingsa že podpisana in da se za razliko od ostalih višje uvrščenih mest, niso spuščali v dodatne stroške.

S 26.4.2018 pa Adria Airways vzpostavlja povezavo Ljubljana – Düsseldorf
Nekaj nespretnosti Eurowingsa bo izkoristila Adria Airways, ki bo s 26.4.2018 vzpostavila letalsko povezavo Ljubljana – Düsseldorf, to je linija na kateri bi januarja moral začeti leteti Eurowings. Leteli bodo 4x tedensko in sicer ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih. Več o novi povezavi pa tukaj.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: