Pri NLB je že vsak peti bankomat brezkontakten (NFC), v naslednjih mesecih bodo dodali še 139 novih | UPORABNA STRAN

Pri NLB je že vsak peti bankomat brezkontakten (NFC), v naslednjih mesecih bodo dodali še 139 novih

NLB je kot prva banka v Sloveniji začela z uvajanjem brezkontaktnih (NFC) bankomatov. Prva dva so namestili decembra 2017, sedaj pa jih imajo v mreži 115, kar pomeni, da je vsak peti bankomat eden najsodobnejših na trgu.

NLB ima v svoji mreži 557 bankomatov od tega jih je 115 že nadgrajenih, 139 pa jih bodo nadgradili v prihodnjih mesecih. Tako bo brezkontaktno delovanje podpiral že skoraj vsak drugi njihov bankomat.

Le z dotikom, a je vedno potreben vnos PIN številke
Sama uporaba NLB Bankomata, ki podpira brezkontaktno delovanje, je precej podobna uporabi, ki smo je uporabniki navajeni pri POS terminalu, le da je PIN številko potrebno vedno vpisati. Tako je za dvig gotovine ali vpogled v stanje na računu potrebno kreditno ali debetno (Mastercard, Maestro in VISA) kartico zgolj prisloniti na ustrezno označen del bankomata (NFC čitalec) in vpisati PIN številko.

Brezkontaktno uporabo bankomata lahko izkoristijo komitenti banke NLB in tudi drugih bank, a morajo banke izdajateljice kartice dovoliti brezkontaktno poslovanje na bankomatih. Sicer je potrebno uporabiti kartico na klasičen način t.j. vstaviti v režo bankomata. Uporaba brezkontaktnega načina je z vidika preprečevanja zlorab (npr. kloniranje kartice) precej bolj varen način, saj kartice nikoli ne spustite iz rok, ampak jo le približate čitalcu.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: