Jurski svet: Padlo kraljestvo odlično začel pohod po svetovnih kinematografih, a začetek predvajanja v ZDA ga še čaka | UPORABNA STRAN

Jurski svet: Padlo kraljestvo odlično začel pohod po svetovnih kinematografih, a začetek predvajanja v ZDA ga še čaka

Film Jurski svet: Padlo kraljestvo (Jurassic World: Fallen Kingdom) je prejšnji teden zašel s filmskim pohodom na 48-ih svetovnih trgih in na otvoritveni vikend ustvaril 151.1 milijon $ prometa (Box Office). Otvoritev doma (beri v ZDA) ga še čaka, zgodila se bo namreč 22.6.2018.

Na vseh 48-ih trgih je film Jurski svet: Padlo kraljestvo zasedel prva mesta gledanosti, na v Hong Kongu in Južni Koreji pa je film podrl rekord distributerja Universal Pictures v ustvarjenem prometu na otvoritveni vikend, saj je na prvem trgu ustvaril 4.3 milijona $, na drugem pa 27.2 milijona $. Velika Britanija in Irska sta ustvarili 19.9 mio $ prometa, Francija 10 mio $, Španija 9.5 mio $, Nemčija pa 9.1 mio $. V Sloveniji se je film na otvoritveni vikend predvajal na 3-ih platnih in ustvaril 77.208 $ prometa.

Kot rečeno bo film v ZDA prišel šele čez dober teden, na Kitajskem bodo s predvajanjem začeli 15.6., v Avstraliji 21.6., na Japonskem pa 13.7.2018.

Drugi del znanstveno-fantastične epske trilogije prinaša številne nove dinozavre, predvsem pa jih je številčno več kot v preteklih delih. V petem delu franšize Jurski park bosta glavna igralca Chris Pratt in Bryce Dallas Howard, ki ju poznamo že iz prvega dela filma Jurski svet, iskala novo domovanje za zapuščene dinozavre na otoku, ki ga bo vsak hip razneslo.

Režiser Steven Spielber, ki je pred 25 leti ustvaril franšizo Jurski park in tudi režiral prva dva dela, se v posebnem posnetku poimenovanem “Jurski svet – zapuščina” spominja samih začetkov, izpostavlja mejnike, ki so zaznamovali njegovo ustvarjanje franšize in primerja pretekle filme o dinozavrih z najnovejšim. V predzadnjem delu – Jurski svet – so morali po štirinajstih letih premora mladim generacijam znova približati dinozavre, da jih lahko vzljubijo in se ob njih zabavajo.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: