Samsung Galaxy S10 bi lahko imel trojni fotoaparat in 3D prepoznavo obraza | UPORABNA STRAN

Samsung Galaxy S10 bi lahko imel trojni fotoaparat in 3D prepoznavo obraza

Samsung Galaxy S10, ja Samsung je pravkar predstavil S9, Note 9 pa se še pričakuje, pa se že govori o desetki. Pred nekaj dnevi je na površje priplavala informacija, da naj bi Samsung pri S10 opusti čitalec šarenice in prešel na 3D prepoznavo obraza. Novost pa je, da bi lahko ena izmed različic imela tri fotoaparate.

Korejski portal The Bell je objavil informacijo, da naj bi Samsung v prihajajočo generacijo Galaxy S telefona vgradil funkcionalnost, ki jo že poznamo pri Applu. Informacija na portalu namigujejo, da Samsung tehnologijo skeniranja obraza razvija v sodelovanju z družbo Mantis Vision. A to ni edina novost, ki je omenjena. Še za S9 je bil v igri čitalec prstnih odtisov pod zaslonom in prav tako je tudi pri S10. Če bodo s 3D prepoznavo obraza uspeli, bo čitalec šarenice postal preteklost, sicer pa ostaja.

En, dva ali trije fotoaparati
Čisto sveže govorice pa gredo v smer treh fotoaparatov in treh različnih modelov. Tri različice telefona Samsung Galaxy S10 naj bi nosile razvojno ime Beyond 0, Beyond 1 in Beyond 2. Beyond 0 naj bi bil vstopni model telefona Galaxy S10 s 5.8 inčnim zaslonom in enim fotoaparatom. Beyond 1 naj bi prav tako imel 5.8 inčni zaslon, a ukrivljenega, tako da bi bil podoben Galaxy S9. Ta model bi imel dva fotoaparata. Beyond 2, ki naj bi bil naslednik telefona Galaxy S9+ s 6.2 inčnim ukrivljenim zaslonom in trojnim fotoaparatom. Če so informacije pravilne, bo to prvi primer, ko bo Samsung imel tri različice paradnega konja.

Žal pa o sami tehnologiji trojnega fotoaparata ni znano prav nič. Najverjetneje bi lahko pričakovali nekaj podobnega kot ima Huawei P20 Pro, ki združuje 40MP primarnim tipalom 8MP sekundarnim in 20MP monokromatskim tipalom.

Seveda gre tukaj samo za govorice in ugibanja. Zagotovo se bodo stvari nekoliko bolj skristalizirale po predstavitvi telefona Note 9, ki naj bi se zgodilo v avgustu.

Vir (1), (2)

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: