Disney bo svojo pretočno video knjižnico (SVoD) zagnal jeseni 2019 in začel konkurirati predvsem Netflixu | UPORABNA STRAN

Disney bo svojo pretočno video knjižnico (SVoD) zagnal jeseni 2019 in začel konkurirati predvsem Netflixu

Disney se na storitev, ki ji marsikdo pravi »Netflix killer«, pripravlja že lep čas, zagotovo pa od leta 2017, ko so pridobili kontrolni delež v podjetju BAMTech, ki se ukvarja s pretočnimi video vsebinami. Nove informacije o Disneyjevi storitvi govorijo, da bo na voljo že jeseni 2019.

Zakaj Netflix killer?
Netflix ima trenutno v svoji video knjižnici precejšnjo količino vsebin katerih lastnik je Disney. Med drugim gre za ves Disney, Pixar, Marvel in Star Wars nabor vsebin (če bo uspešen nakup Fox-a, pa tudi te). Pogodba med Netflixom in Disneyjem poteče v letu 2019, to pomeni, da bi tranzicija in prenehanje predvajanja Disneyjevih vsebin na Netflixu bila nekje v letu 2020.

Celotna video knjižnica se o tako selila na Disney SVoD, hkrati pa pri Disneyju napovedujejo ekskluzivne TV serije in filme njihovih popularnih franšiz. Tako sta že sedaj potrjeni dve Star Wars seriji. Za leto 2019 naj bi Disney pripravil štiri ali pet različnih serij ter štiri ali pet originalnih filmov.

Za razliko od Netflixa, Amazona in Huluja, ki so trije največji SVoD igralci pa Disney v svoji pretočni knjižnici po trenutno znanih podatkih ne bo imel filmov in serij izven »Disney ekosistema«. Video knjižnica naj bi ob lansiranju, po oceni The Hollywood Reporterja obsegala okoli 500 filmov ter okoli 7.000 epizod serij. Zanimivo pa je, da Disney v to platformo ne bo vključil »R-Rated« (ne za mlajše od 17 let) filmov, ti bodo šli v knjižnico Huluja, katerega delni lastnik je tudi Disney.

Podrobnosti o dostopnosti in ceni ter ostale informacije žal še niso znane.

Vir.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: