Železniško postajališče Dolgi most bo končano konec septembra 2018, postanki na njem pa so predvideni z voznim redom 2018/2019 | UPORABNA STRAN

Železniško postajališče Dolgi most bo končano konec septembra 2018, postanki na njem pa so predvideni z voznim redom 2018/2019

Železniško postajališče Dolgi most bi po prvotnih načrtih moralo biti že dokončano, saj je bil zaključek gradnje predviden za julij 2018. To se ni zgodilo in iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo so za Uporabno stran sporočili, da je po novem zaključek del predviden za konec septembra 2018.

Kot so pojasnili na direkciji, je pri gradnji železniškega postajališča Dolgi most bila ugotovljena slaba nosilnost temeljnih tal, zato je bila potrebna 3 mesečna konsolidacija nasipa. Prav za čas konsolidacije pa se bo podaljšala tudi sam gradnja postajališča. Po zaključku gradnje sledi še postopek pridobivanja obratovalnega dovoljenja. Na DRSI so še povedali, da so postanki potniških vlakov na postajališču Dolgi most predvideni z novim voznim redom 2018/2019.

Ker trenutni vozni red v lokalnem železniškem potniškem prometu velja do 8.12.2018, je moč pričakovati, da bo novo postajališče Dolgi most v uporabi od 9.12.2018. Seveda, če bo do takrat pridobljeno obratovalno dovoljenje. Kateri vlaki bodo na njem ustavljali oz. kako dobra bo povezava, bomo še videli, a ker ima postajališče zaradi multimodalnosti izjemno velik potencial, bi lahko pričakovali kar dobro povezanost.

Glede na to, da bo september kmalu tu, se obrisi končnega izgleda železniškega postajališča Dolgi most že kažejo. Na južnem peronu so že postavili konstrukcijo dveh »zavetij« za potnike, prav tako so na severni strani že izkopali luknjo za postavitev dvigala, ki bo omogočilo gibalno oviranim osebam dostop do tega perona. Dostop za gibalno ovirane osebe na južni peron bo namreč urejen s klančino.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: