Telekom Slovenije s 15.9.2018 ukinja glasbeno opcijo Deezer, tako noben operater v Sloveniji ne bo več ponujal glasbene naročniške storitve | UPORABNA STRAN

Telekom Slovenije s 15.9.2018 ukinja glasbeno opcijo Deezer, tako noben operater v Sloveniji ne bo več ponujal glasbene naročniške storitve

Telekom Slovenije je danes, 11.9.2018 brez 30 dnevne predhodne napovedi sporočil, da s 15.9.2018 ukinjajo glasbeno opcije Deezer. Opcija Deezer je bila predstavljena še pri Mobitelu, in sicer aprila 2014.

 

 

Takratni Mobitel je naročniški glasbeni servis Deezer ponudil kot eno od storitev za boj proti spletnemu piratstvu, poleg vključenosti opcije Deezer v posebnih »Džabest Deezer paketih« (storitev je bila promocijsko vključena tudi v Siol TopTrio pakete), so na začetku ponujali tudi brezplačen prenos podatkov za ta servis, kar je bilo v tistem času precej privlačno. Ker pa je po ugotovitvi AKOS-a pri tej brezplačnosti šlo za kršitev 203. člena ZEKom-1, ki govori o nevtralnosti interneta, so začeli zaračunavati za prenos podatkov. Leta 2016 pa so začeli počasi ukinjati »pakete Deezer«. Kot kaže bo 15.9.2018 dokončno konec s to zgodbo.

Telekom Slovenije posebej opozarja, da bo račun Deeze ruporabnikom še vedno na voljo na https://www.deezer.com/sl/, nastavitve in morebitni seznami predvajanj, ustvarjeni z opcijo Deezer, bodo ostali, prijava pa bo še naprej na voljo z istim uporabniškim imenom in geslom. Osnovni račun Deezer je na voljo brezplačno.

Pravica do odstopa od pogodbe
Ker gre za enostransko spremembo naročniške pogodbe imajo potrošniki, ki se jih sprememba dotika (v tem primeru vsi naročniki opcije Deezer), po 129. členu ZEKom-1 30 dni od obvestila (to je bilo podano 11.9.2018) pravico do odstopa od pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. Seveda to ne posega v vse že zapadle obveznosti. Naročnik, ki je prejel terminalno opremi po akcijski ceni ima možnost operaterju povrniti znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme in prejeto terminalsko opremo obdržati. Lahko pa terminalno opremo vrne v stanju v kakršnem mu je bila izročena in plača uporabnino za čas uporabe terminalske opreme, operater pa mu bo vrnil kupnino.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: