Telemach od danes, 18.10.2018 ponuja 1Gbps download hitrost na 50.000 hišnih priključkih v sklopu EON paketov. Kaj pa cena? | UPORABNA STRAN

Telemach od danes, 18.10.2018 ponuja 1Gbps download hitrost na 50.000 hišnih priključkih v sklopu EON paketov. Kaj pa cena?

1Gbps download hitrost je po T-2 in Telekomu Slovenije na voljo tudi pri ponudniku internetnih storitev (ISP) Telemach. Z vpeljavo DOSCIS 3 sistema ter prenovo paketne ponudbe (Telemach predstavlja pakete EON (EON Lite, EON Full in EON Premium), ki vključujejo tudi nov EON Smart Box in SVoD storitve), so na določenih lokacijah ponudili tudi gigabitno hitrost.

Adrian Ježina, predsednik poslovodstva družbe Telemach je pojasnil, da so pri Telemachu začeli 20 mio € vreden projekt nadgradnje omrežja s katerim bodo do konca leta 2019 90% svojega omrežja nadgradili na DOSCIS 3 in s tem uporabnikom omogočili 1 Gbps download hitrost.

Kje in kakšna je hitrost?
Kot so pojasnili predstavniki Telemacha trenutno lahko do 1Gbps download in do 50 Mbps upload ponudijo več kot 50.000 gospodinjstvom od skupno 320.000 gospodinjstvom pri katerih imajo napeljano lastno omrežje. To pomeni, da gigabitno ponudbo trenutno ponujajo na okoli 16% omrežja.

Kaj pa cena?
Nadgradnja na 1Gbps je trenutno mogoča zgolj v sklopu paketa EON Premium, ki je najmočnejši izmed danes predstavljenimi EON paketi in v osnovi ponuja hitrost 300/15 Mbps. Redna cena paketa je 61€, nadgradnja na 1Gbps/50Mbps pa stane 30€. To pomeni, da je redna mesečna naročnina z nadgradnjo hitrosti 91€.

Kdaj tudi pri drugih EON paketih?
Nekoliko nerodno je, da uporabnik, ki bi si želel visoko internetno hitrost, a ne potrebuje toliko televizijske ponudbe, ne more naročiti gigabitne hitrosti. Ponudba prijazna do uporabnika bi bila, da bi Telemach nadgradnjo hitrosti ponudil v prav vseh novih EON paketih in ne le zgolj EON Premium paketu. Ditka Maučec, direktorica prodaje in marketinga pri Telemachu je sicer pojasnila, da bo tako zgolj v prvi fazi, žal pa ni pojasnila kdaj se bo ta zaključila.

Sorodni članki

3x komentirano

  1. […] Telemach od danes, 18.10.2018 ponuja 1Gbps download hitrost na 50.000 hišnih priključkih v sklopu … (0) 1Gbps download hitrost je po T-2 in Telekomu Slovenije na voljo tudi pri ponudniku […]

  2. Wow super fast info!
    Bodo prehodi iz starih paketov avtomatski al bo treba naredit prehod?

  3. Prehodi bodo možni skladno s pravilnikom o prehodih. Predvsem gre tukaj za to ali imaš vezavo ali ne. Ne bo pa avtomatskih prehodov iz starih paketov na nove.

Komentiraj

Anti-Spam: