Slovenska zdravilišča bodo med zimskimi počitnicami 2019 zasedena med 70 in 100%, kar je podobno oz. malo bolje kot lani | UPORABNA STRAN

Slovenska zdravilišča bodo med zimskimi počitnicami 2019 zasedena med 70 in 100%, kar je podobno oz. malo bolje kot lani

Slovenska zdravilišča, ki so združena v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč bodo med zimskimi počitnicami 2019, ki potekajo v dveh delih (18. do 24.2.2019 in 25.2. do 3.3.2019), zasedena med 70 in 100%, kar je podobno oz. malo bolje kot lani.

V Termah Čatež bodo po njihovih besedah dobro zasedeni, prevladovali pa bodo domači gostje. Terme Dobrna bodo v Hotelu Vita, Vili Higiea in v Hotelu Park beležili več kot 90% zasedenost. Glavnino bodo predstavljali slovenski gostje, sledijo pa avstrijski, hrvaški in italijanski. V času zimskih počitnic bodo družine bivale v udobju osveženih suit v Hotelu Vita in Hotelu Park, ki je v letu 2018 pridobil četrto zvezdico in se zdaj ponaša z nazivom Depandansa Hotel Park ****.

Terme Krka bodo v Termah Dolenjske Toplice, Termah Šmarješke Toplice in v Talasu Strunjan takšna kot v preteklem letu, kar je približno 70%. Letos so najbolj popularne krajše počitnice, saj je največ rezervacij za 2 ali 3 dni, pričakujejo pa povečan obisk dnevnih gostov. Večina gostov bo domačih, pričakujejo pa veliko italijanskih, predvsem v Termah Dolenjske Toplice, ruskih in nizozemskih, predvsem v Termah Šmarješke Toplice. V Termah Dolenjske Toplice beležijo povečano povpraševanje za Hotel Balnea in za družinske počitnice z Medom Tedom, ki zagotavljajo bogato otroško animacijo (iskanje skritega zaklada, plavalno tekmovanje, večeri pravljic, karaoke in mini disko, plesne delavnice, …). Odraslim pa bo na voljo bogata ponudba velneškega centra Balnea, razne vodene športne aktivnosti in program Balnea Art.

V Thermani Laško, kjer so med počitniškimi vikendi polno zasedeni, bodo prednjačili tuji gostje, predvsem iz Srbije, sledili bodo avstrijski, domači in italijanski gostje. Destinacije Sava Hotels & Resorts bodo med letošnjimi zimskimi počitnicami tradicionalno zelo dobro zasedene, glede na trenutne rezervacije ocenjujejo, da celo bolje kot lani. Med gosti bodo v njihovih termah prevladovali gosti iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Italije in Češke, na Bledu pa iz Velike Britanije, ZDA, Srbije, Hrvaške, Italije in Japonske. V termah bo 60% domačih gostov, na Bledu pa 92% tujih.

Terme Olimia v času zimskih šolskih počitnic, od 15. 2. do 3. 3. 2019, pričakujejo polno zasedenost vseh namestitvenih kapacitet. Hotelske kapacitete so praktično že polno zasedene, na voljo je le še nekaj prostih apartmajev v vasi Lipa*** ter Aparthotelu Rosa****. Prevladovali bodo domači gostje, sledili bodo gostje iz Italije in Hrvaške, nato pa gostje iz Avstrije in Srbije. Največ gostov se je odločilo za 3 in 4 dnevne pakete. Terme Portorož bodo najbolj zasedene med konci tedna, ko bodo beležili med 80 in 95% zasedenost. Odprtih bodo imeli kar 5 od 6-ih hotelov. Zasedenost med tednom bo nekoliko slabša, pri čemer pa ne opažajo bistvenih razlik med prvim in drugim tednom šolskih počitnic. Dodali so, da so se gostje pred leti odločali za daljše (3-4 noči) počitnice, se zdaj odločajo za krajše bivanje (v povprečju 2.5 noči). 85% bo tujih gostov, med njimi so na prvem mestu italijanski gosti, sledijo avstrijski in ruski.

Terme Zreče bodo med tokratnimi počitnicami 90% zasedene, večina gostov je izbrala 5 dnevno bivanje (4 noči). Največ bo domačih gostov (63.5%), med tujci pa bodo prevladovali gostje iz Madžarske in Hrvaške, nato pa iz Avstrije, Rusije, Češke in Italije.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: