RTV Slovenija bo digitalni radio (DAB+) v letu 2019 začel oddajati tudi z oddajnikov Kuk, Tolmin, Brvogi-Kranjska Gora, Skalnica in Beli Križ | UPORABNA STRAN

RTV Slovenija bo digitalni radio (DAB+) v letu 2019 začel oddajati tudi z oddajnikov Kuk, Tolmin, Brvogi-Kranjska Gora, Skalnica in Beli Križ

Poleg pokrivanja avtocestnih predorov, ki ga bo RTV Slovenija izvedel v sodelovanju z DARS-om, bodo v letošnjem letu z oddajanjem digitalnega radia (DAB+) začeli s petih novih oddajnikov.

Pokritost bo narasla na 75% gospodinjstev
Kot so za Uporabno stran pojasnili pri RTV Slovenija bodo v letu 2019 DAB+ oddajanje vklopili na oddajnikih Kuk, Tolmin, Brvogi-Kranjska Gora, Skalnica in Beli Križ. Multipleks R1 bo z novimi oddajniki pokrival 75% gospodinjstev, medtem ko bo pokritost avtocest presegla 89%.

Digitalni radio bo počasi postajal vedno bolj zanimiv, saj ga bodo proizvajalci avtomobilov, skladno z direktivo 2018/1972 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 11. decembra 2018 o Evropskem zakoniku o elektronskih komunikacijah oz. European Electronic Communications Code (EECC) morali začeti serijsko vgrajevati od 21.12.2020 naprej. Do takrat pa je to prosta odločitev proizvajalca, predvsem pa se kupcem toplo priporoča, da si že zdaj izberejo digitalni sprejemnik v avtomobilu.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: