Apple Pay kmalu prihaja v Slovenijo, je uradno naznanil N26 | UPORABNA STRAN

Apple Pay kmalu prihaja v Slovenijo, je uradno naznanil N26

Apple Pay kmalu prihaja v Slovenijo, je včeraj, 27.3.2019 na Twitterju naznanila mobilna banka N26. Poleg Slovenije bodo pri N26 Apple Pay ponudili tudi v Estoniji, Grčiji, na Portugalskem ter na Slovaškem.

 

 

Kdaj bo Mastercard kartica N26 Apple Pay ponudila v Sloveniji, žal niso želeli posebej opredeliti, vse kar so povedali je, kmalu. Kaj ta kmalu pomeni, pa bo kot kaže pokazal čas.

Apple Pay je sicer storitev, ki izkorišča NFC modul, ki je vgrajen v vse novejše modele Applovih telefonov (npr. iPhone 7, 8, X, SX, XR …) ter ure Apple Watch, za modulacijo plačilne kartice. V primeru N26 bo to Mastercard. Transakcija se izvede s postopkom tokenizacije, ki hkrati varuje pred zlorabo kartice. Varnosti plačila sta sicer namenjena tudi Touch ID in Face ID s katerim se potrdi transakcijo. Samo plačilo pa izgleda tako, da uporabnik, tako kot bi brezkontaktno kartico, telefon prisloni na POS terminal in izvede plačilo. Na enak princip deluje npr. tudi NLB Pay, ki je od lanskega leta na voljo za Android uporabnike v Sloveniji.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] Apple Pay kmalu prihaja v Slovenijo, je uradno naznanil N26 (0) Apple Pay kmalu prihaja v Slovenijo, je včeraj, 27.3.2019 na Twitterju naznanila mobilna […]

Komentiraj

Anti-Spam: