T-2 je kupil kabelskega operaterja Telesat, ki ima več kot 3.700 uporabnikov na širšem področju Jesenic | UPORABNA STRAN

T-2 je kupil kabelskega operaterja Telesat, ki ima več kot 3.700 uporabnikov na širšem področju Jesenic

Iz T-2 so sporočili, da so danes, 3.4.2019 podpisali pogodbo za nakup operaterja kabelsko distribucijskih sistemov Telesat z več kot 3.700 uporabniki na širšem področju Jesenic.

 

 

Do dokončne veljavnosti posla bo prišlo, ko ga bo v postopku presoje koncentracije dovoli Agencija za varstvo konkurence. Telesat telekomunikacijske storitve na območju Jesenic ponuja že od leta 1992, pri T-2 pa so za Uporabno stran pojasnili, da bodo Telesatovi uporabniki z nakupom pridobili možnost dostopa do večjega nabora fiksnih in mobilnih storitev. Nakup Telesata, ki že ima nekaj optičnega omrežja, pa bo T-2 omogočil tudi učinkovitejše naložbe v nadgradnjo omrežja na tistem področju.

T-2 ima po podatkih AKOS-a za Q4 2018 41.29% tržni delež na področju optičnih priključkov, kar je največ med slovenskimi operaterji. Kot pojasnjujejo pri T-2 želijo z nadaljnjim razvojem, širitvijo lastnega optičnega omrežja, nabora storitev in prodajne mreže uporabnikom ponujati najvišjo kakovost telekomunikacijskih storitev.

Sorodni članki

1 komentar

  1. […] T-2 je kupil kabelskega operaterja Telesat, ki ima več kot 3.700 uporabnikov na širšem področju … (0) Iz T-2 so sporočili, da so danes, 3.4.2019 podpisali pogodbo za nakup operaterja […]

Komentiraj

Anti-Spam: