Xiaomi Mi Band 4 pametna zapestnica prinaša barvni zaslon, glasovnega asistenta Xiao AI, NFC ter do 20 dni avtonomije | UPORABNA STRAN

Xiaomi Mi Band 4 pametna zapestnica prinaša barvni zaslon, glasovnega asistenta Xiao AI, NFC ter do 20 dni avtonomije

Xiaomi Mi Band 4 je nova generacija pametne zapestnice, ki jo je družba Xiaomi danes, 11.6.2019 predstavila na Kitajskem. Mi Band 4 bo na Kitajskem na voljo v treh različicah, najnaprednejša tudi z NFC-jem, ki npr. omogoča brezkontaktna plačila.

 

 

Barvni zaslon
Xiaomi Mi Band zapestnice se na trgu odlično prodajajo, Xiaomi pa je z Mi Band 4 šel še korak naprej, pravzaprav je tokrat najverjetneje naredil kar največji korak naprej, saj so ponudili barvni zaslon. Mi Band 4 ima 0.95 inčni AMOLED zaslon z ločljivostjo 120 x 240 pik, kar je precejšen skok v primerjavi z Mi Band 3, ki ima monokromatski OLED zaslon z velikostjo 0.78 inčev in ločljivostjo 80 x 120 pik.

Zaslon na Xiaomi Mi Band 4 zapestnici zna prikazati preko 16 mio barv in 77 različnih tem, ki ustvarijo personaliziran izgled zapestnice. Hkrati pa to lahko uporabnik ustvari z osmimi različnimi paščki med katerimi so tudi takšni, ki nosijo Marvel Avanger tematiko.

Več športa
Mi Band 4 ima 6 osni accelerometer, ki omogoča natančnejšo športno sledljivost, saj zdaj zna šteti tudi zaveslaje pri plavanju. Hkrati pa zdrži 5 ATM oz. do 50 metrov globine.

Glasovni asistent Xiao AI in NFC
Ena izmed novosti, ki jih prinaša Xiaomi Mi Band 4 zapestnica je tudi mikrofon, ter posledično glasovni asistent Xiao AI s katerim je moč upravljati druge povezane naprave (IoT). NFC pa smo že poznali pri MI Band 3, a ta različica ni bila namenjena globalnemu trgu. Kot vse kaže bo tudi tokrat tako. NFC prihaja kot najnaprednejša različica Mi Band 4 zapestnice, omogoča pa digitalna plačila prek AliPay, validacijo voženj z avtobusom, podzemno železnico vlakom … Tukaj sta še Bluetooth 5.0 podpora ter merilec srčnega utripa.

Koliko časa zdrži baterija?
Xiaomi je baterijo pri Mi Band 4 nadgradil na 135 mAh in klasična različica bo zdržala do 20 dni. Mi Band 3 ima 110 mAh baterijo in prav tako avtonomijo do 20 dni. Mi Band 4 NFC zapestnica pa bo imela 125 mAh in bo zdržala do 15 dni.

Kaj pa cena in dostopnost?
Ker je bila danes premiera Xiaomi Mi Band 4 pametne zapestnice primarno za Kitajski trg, podatki o globalni dostopnosti niso na voljo. Seveda pa to ne pomeni, da zapestnice ne bo možno dobiti spletnih trgovin npr. AliExpressa. Mi Band 4 bo na voljo v črni, rjavi, modri, oranžni in pink barvi s ceno 169 CNY, kar je ~22€. NFC različica bo stala 229 CNY, kar je ~30€. Omejena Avengers Mi Band 4 različica pa bo imela ceno 349 CNY oz. ~45€. Na Kitajskem so danes začeli s predprodajo/rezervacijo.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: