Film pod zvezdami 2019 se na Ljubljanskem gradu začenja 11.7.2019 s filmom Ne bom več luzerka režiserke Urše Menart | UPORABNA STRAN

Film pod zvezdami 2019 se na Ljubljanskem gradu začenja 11.7.2019 s filmom Ne bom več luzerka režiserke Urše Menart

Film pod zvezdami 2019 je projekt Kinodvora ter Ljubljanskega gradu, ki bo ponovno zaživel med 11.7.2019 in 3.8.2019. Grajsko dvorišče bo tako za dobre tri tedne postalo prizorišče poletnih filmskih večerov.

film-pod-zvezdami-2019

 

 

Izbor filmov so zaznamovale vélike ikone
Kot so pojasnili pri Kinodvoru so letošnji izbor močno zaznamovale vélike ikone iz sveta filma, športa, glasbe, baleta in književnosti. V njem med drugim najdemo filme o enem največjih nogometašev vseh časov Diegu Maradoni, ameriškem plezalcu Alexu Honnoldu, filmskem avtorju Pedru Almodovarju, popularnih glasbenikih Freddieju Mercuryju in Eltonu Johnu, legendarnih opernih pevcih Marii Callas ter Lucianu Pavarottiju, ruskem baletniku Rudolfu Nurejevu in francoski pisateljici Sidonie-Gabrielle Colette.

Zaključek Filma pod zvezdami: Vikendova premiera, Ljubljanski grad, 20.8.2011

Ne bom več luzerka bo otvoritveni film
Otvoritveni film Filma pod zvezdami 2019 bo film Ne bom več luzerka režiserke Urše Menart, ki je tudi dobitnik Vesne za najboljši celovečerni film na Festivalu slovenskega filma v Portorožu. Letošnji Film pod zvezdami bo postregel tudi s šestimi slovenskimi premierami filmov. Celoten program je na voljo tukaj.

Predvajanje in cena vstopnice
Začetek predvajanja filma v sklopu projekcij Film pod zvezami bo ob 21.30. Filmi bodo predvajani v izvirniku ter s slovenskimi podnapisi. Če izvirni jezik filma ne bo angleščina, bodo poleg slovenskih podnapisov tudi angleški. Cena vstopnice je 5€, za premiero in posebno projekcijo pa 6€.

Kaj pa, če bo dež?
V primeru dežja ali slabe vremenske napovedi projekcija na Ljubljanskem gradu odpade. Nadomestna projekcija bo naslednji dan ob 21.30 v Kinodvoru. V primeru odpovedi predpremiere ali posebne projekcije bosta naslednji dan v Kinodvoru na sporedu dve nadomestni projekciji, ob 19.00 in 21.30. Pomembno pa je to, da je kapaciteta Kinodvora 188 sedežev, dvorišče Ljubljanskega gradu pa 1.000, zato so vstopnice za nadomestno predstavo na voljo zgolj do zapolnitve dvorane.

Foto: Domen Pal, NZgank / Kinodvor

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: