McDonald’s Slovenija je s februarjem 2022 tudi uradno naznanil, da so se med prvimi državami v Evropi pridružili globalnemu projektu korporacije McDonald’s, poimenovanemu Best Burger. V Sloveniji so projekt osvežitve najbolj prepoznavnih burgerjev poimenovali Zdaj še boljši. Z izpopolnjenimi postopki priprave legendarnih burgerjev Big Mac, McChicken, Dvojni Cheeseburger, … so zdaj ti še okusnejši, sočnejši in mehkejši.
Uvedli so kar 16 sprememb v kuhinji in kar 80% gostov je zaznalo boljši okus burgerjev
S projektom Zdaj še boljši (Best Burger) so pri McDonald’s Slovenija začeli že pred meseci, zato je marsikdo osveženo različico burgerja že preizkusil. Kot je pojasnil Denis Potočnik, vodja marketinga pri McDonald’s Slovenija, so v kuhinji uvedli kar 16 sprememb. Teh gostje ne bodo opazili, lahko pa jih občutijo. Spremembe so uvajali postopoma. Najprej so spremembo uvedli v dveh restavracijah in pri gostih preverili, ali opazijo spremembo.
Denis Potočnik je razkril, da so bili navdušeni nad rezultati ankete. Kar 80% anketiranih gostov je namreč prepoznalo izboljšave. Med odgovori so navajali, da se jim zdi meso bolj sočno, da je kruh bolj mehak in da je burger na splošno okusnejši.
Temeljita prenova kuhinje in nov postopek priprave hrane
McDonald’s Slovenija je tako eden prvih v Evropi, ki se je lotil globalnega projekta Zdaj še boljši (Best Burger). Del razloga se gotovo skriva v finančnem in organizacijskem zalogaju, ki ga ta osvežitev potegne za sabo. McDonald’s Slovenija je v sklopu projekta izvedel temeljito prenovo kuhinj njihovih restavracij. Vpeljati so morali nov postopek priprave hrane ter zaposlene ustrezno izobraziti. Denis Potočnik je ob zaključku projekta tako povedal: »Lahko rečem, da smo zelo ponosni, da smo med prvimi evropskimi državami, kjer gostu postrežemo njegov najljubši burger v novi, še boljši izvedbi.«
Ohranili so izvirne recepte, a izboljšali postopek priprave
Vse se torej skriva v skrbno načrtovani pripravi. Razvojni oddelek korporacije McDonald’s je postopke priprave njihovih legendarnih burgerjev izpopolnjeval kar nekaj časa. Še posebej zato, ker gre pri nekaterih stvareh za malenkosti, ki pa na koncu dajo drugačen, veliko boljši rezultat. Velike spremembe je bil deležen žar. Ugotovili so namreč, da z različno stopnjo pritiska ob pravih trenutkih priprave mesa in ob pravi temperaturi, na koncu da večjo sočnost.
Prav tako na žaru zdaj lahko pečejo največ 6 mesnih polpetov hkrati. Čebula se na polpete doda že med pečenjem, tako da se aroma mesa in čebule lepo zlijeta. Hlebčki so pripravljeni po novi recepturi, brez umetnih konzervansov, ojačevalcev okusa in barvil. Z novo recepturo in pripravo hlebčkov so pri McDonald’su poleg mehkobe dosegli tudi to, da je burger bolj topel. Do zlatorjave barve jih za vsakega gosta posebej namreč pripravijo šele ob naročilu. Posledica bolj toplega burgerja je na koncu tudi bolj stopljen sir.
Kaj pa Big Mac?
Edina izjema od trditve, da so ohranili izvirno recepturo, je Big Mac. Pri tem burgerju je namreč prišlo do minimalne spremembe v recepturi. Big Mac ima zdaj malenkost več originalne Big Mac omake, ki mu daje prepoznaven okus.