Almir Begić je eden od tekmovalcev 3. sezone šova Gostilna išče šefa (2014). Star je 27 let, prihaja iz Kopra, po poklicu pa je gostinsko-turistični tehnik. Vse ostale tekmovalce pa lahko najdete tukaj (Tekmovalci šova Gostilna išče šefa 3. sezona (2014) – Matevž, Damjan, Anže Š., Valerio, Anže O., Marko, Edi, Nataša, Tina, Špela, Pia in Polonca).
Facebook stran: Almir Begić Gostilna išče šefa
Po kuhinji se rad suče že od majhnih nog, ko je oblizoval kozice in lonce, v katerih sta njegova mama in babica pripravljali razne dobrote. Takrat si sicer ni predstavljal, da bo prav to njegova prihodnost. Z zmago v šovu bi odprl vrata v svet podjetništva in uresničil svoje dolgoletne sanje.
Almir Begić se predstavi: Sem kuhar z dušo in telesom. Obožujem kuhanje in vse, kar spada zraven. Že od majhnih nog sem v kuhinji in tako kot moja brata, sem tudi jaz oblizoval kozice in sklede, ko sta mama ali babica pripravljali raznorazne dobrote. Takrat si nisem predstavljal, da bo to moja prihodnost, saj sem imel drugačne načrte. Kot otrok sem sanjal, da bom avtomehanik, ko sem zaključeval osnovno šolo, pa je pri uri gospodinjstva preskočila iskrica. Ko smo kuhali, sem se dejansko zavedel, da je to to. Moje navdušenje se je stopnjevalo in vsak dan sem bil bolj vesel zaradi svoje odločitve. Kuhanje me namreč resnično veseli in v njem uživam. Imam zelo veliko izkušenj, kajti kjerkoli sem delal, sem se skušal naučiti največ, in tudi iz slabih izkušenj sem potegnil samo pozitivne stvari. Prihajam iz 5-članske družine in jaz sem njen najmlajši član. Velik vpliv name je imel moj brat, ki je bil moja oporna točka in me je skozi moje odraščanje usmerjal na pravo pot. Naj dodam še to, da me cela družina podpira glede prijave v šov Gostilna išče šefa, in vsi so izredno veseli zame. Naj omenim tudi mojo boljšo in lepšo polovico, ki pravi, da je to prava stvar zame in da me bo vsak dan spremljala in opazovala pri delu.
Najljubša hrana in pijača: Vse vrste testenin, moje najljubše pa tudi najbolj preproste so ‘aglio-olio-peperoncino’. Najraje spijem vodo, pa tudi kašno pivo s sadnim okusom.
Tvoja specialiteta: Raviol nadevan z skuto, blitvo in rumenjakom v nežni tartufovi kremi, kuhan 3 minute. Ko ga prerežemo, se mehko kuhan rumenjak poveže s tartufom v nekaj izjemnega … Vredno greha … Ahhaha.
Kdaj in zakaj si začutil ljubezen do kuhanja?
Že kot otrok sem skrbel zase in svoj želodec, med tem ko so starši delali.
Kaj ti pomeni kuhanje?
Kuhanje mi pomeni vse. Brez tega si življenja ne predstavljam in kjer koli se kaj dogaja (roštiljada, rojstni dnevi, itd.), sem jaz zadolžen za kuhanje. Spomni se najbolj smešnega, dramatičnega ali nenavadnega dogodka, ki se ti je pripetil med kuhanjem. Bilo jih je kar precej, eni ‘klasičnih’ pa so, da sem zamešal sol in sladkor, tako da je bila sladica slana, pri čiščenju jadranske sipe pa sem ponesreči stisnil na vrečko, kjer imajo sipe črnilo, in sem bil ves črn.
Kakšne izkušnje z gostinstvom imaš?
Kot sem že omenil, imam razno razne izkušnje predvsem iz ribjih restavracij. Moja prva služba pa je bila takoj po končani osnovni šoli, ko sem delal v avtokampu v Izoli v restavraciji, kjer sem skrbel za solate in pomival posodo.
Zakaj bi prav ti moral postati zmagovalec šova?
Hmmm … Želim si to, kajti s tem bi si odprl vrata v svet podjetništva in uresničil svoje dolgoletne sanje – odpreti svojo majhno restavracijo, kjer bi ljudem ponujal svoje ideje in kreacije.