Fotografije in videi na telefonih imajo za ženske večjo vrednost kot telefoni sami, a jih le 19% verjame, da so lahko tarča kibernetskega napada

Raziskava, ki so jo opravili pri Kaspersky Laba in B2B International je pokazala, da več kot polovica žensk fotografije in video posnetke, shranjene na pametnih telefonih, ceni bolj kot kar koli drugega na napravi, vključno z napravo samo.

telefon-zenska-slika

Torej za kar 53% žensk so fotografije in videi najbolj dragocena stvar na telefonu, pri moških je ta številka 39%. Prav tako ženske pogosteje kot moški z drugimi osebami delijo svoje fotografije (48% Ž; 43% M) in posnetke ljudi, ki jih poznajo (40% Ž; 33% M).

Varnost je pomembna, a zanjo premalo postorijo
Varnost je je za 29% žensk zelo pomemben dejavnik, eno od treh žensk skrbi, da bi se slike, videi in druge informacije razširjale brez njihovega dovoljenja. Žal pa premalo pozornosti posvečajo možnosti kibernetskega napada. Le 19% žensk meni, da so lahko tarča kibernetskega napada. Pri moških je številka majčkeno višja (27%), a še vedno zelo majhna. 19% žensk celo priznava, da svoje mobilne naprave ne varuje z gesli, 14% jih ne uporablja nobene varnostne rešitve.

David Emm, glavni varnostni raziskovalec pri Kaspersky Labu je povedal: »Ni presenetljivo, da ženske uporabljajo in cenijo informacije, shranjene na povezanih napravah, drugače kot moški. Ženske so bolj v skrbeh zaradi čustvenega vpliva na druge osebe v primeru, da bi nepridipravi napravo ukradli ali vanjo vdrli. Znane osebnosti niso edine, ki morajo skrbeti, kaj bi se lahko zgodilo, če njihove zasebne fotografije pridejo v javnost. Edini način za preprečitev tega je izvajanje osnovnih varnostnih ukrepov za varovanje dragocenosti.«

Kaj pa varnostne kopije
Če se pripeti neželen slučaj in res pride do izgube, vdora, ali česa podobnega, je edina rešitev varnostna kopija. 27% žensk je dejalo da ne izvajajo varnostnega kopiranja podatkov s svoje naprave, pri moških je ta številka 20%.

Ker živimo vedno polj povezano z digitalnim svetom se bo tudi varnostnega tveganja povezanim z njim potrebno vedno bolj zavedati. Zaščita mobilnega telefona z geslom in izdelava varnostnih kopij ter namestitev antivirusne opreme je najmanj, kar lahko storimo za to, da odvrnemo možnost kibernetskega napada.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: