Massimo Bottura prihaja v Slovenijo, Ljubljana v sklopu Tedena nezavržene hrane, ki bo potekal od 26.5. do 2.6.2017

Massimo Bottura, ime ki v svetu kulinarike pomeni ogromno, prihodnji teden prihaja v Slovenijo. Bolj natančno se bo udeležil projekta Tedene nezavržene hrane, ki se bo otvoril 26.5.2017 na Pogačarjevem trgu v Ljubljani in bo potekal do 2.6.2017. Pobudnik iniciative Tedene nezavržene hrane pa je Luka Jezeršek iz Gostinstva Jezeršek.

Massimo Bottura
Če za Massima Botturo niste slišali prej, ste ga zagotovo zasledili v prvi epizodi prve sezone Netflixove Original serije Chef’s Table iz leta 2015 (v drugi sezoni so predstavili tudi Ano Roš iz Hiše Franko). Massimo Bottura je chef in lastnik italijanske restavracije Osteria Francescana iz Modene, pa tudi nosilec treh Michelinovih zvezdic. Massimo je med drugim znan tudi po projektu izpeljanem leta 2012 po katastrofalnem potresu v severni Italiji, ko je s sodelovanjem lokalnega prebivalstva rešil 360.000 kolutov sira Parmigiano Reggiano in dvignil zavedanje o težavi, ki je pretila proizvajalcem tega svetovno znanega sira.

Izredno zanimiv projekt, ki se neposredno navezuje na projekt Tedena nezavržene hrane, pa je Massimo Bottura izvedel na Expu 2015 v Milanu. Pripravil je javno kuhinjo v revnem predelu Milana in v njej pripravljal izvrstno kulinariko iz hrane, ki je ostala na paviljonih držav, ki so se predstavljale na Expu. Večerje so bile namenjene predvsem tistim, ki si marsikdaj ne morejo privoščiti dnevnih obrokov, kaj šele vrhunske kulinarike. Vse skupaj se je odvijalo v starem gledališču Refettorio Ambrosiano, ki je povezan s cerkvijo San Martino v Milanu, Massimu pa so na pomoč priskočili svetovno znani chefi npr. Daniel Humm, Ferran Adrià, Joan Roca, David Chang, Rene Redzepi in Gastón Acurio.

Massimo Bottura v Sloveniji
Massimo Bottura se bo torej v Sloveniji mudil v sklopu projekta, ki ima enak cilj in to je nič zavržene hrane. Poleg Luke Jezerška bodo svoje trike in recepte delili tudi Janez Bratovž iz Restavracije JB, David Vračko iz Restavracije MaK, Luka Košir, iz Gostišča Grič ter Igor Jagodic iz Restavracije Strelec.

Sorodni članki

Komentiraj

Anti-Spam: